Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Karnıyarık

Etsiz karnıyarık, vejetaryen misafirlerim için hazırladığım özel bir yemektir. Türk mutfağının klasik ve kıymetli yemeklerinden biri olan karnıyarığı, et kullanmadan da son derece lezzetli bir şekilde yapabileceğinizi göstermek istedim. Bu tarif, etli karnıyarık kadar lezzetli olup, özellikle sıcak yaz günlerinde hafif bir alternatif olarak favorilerim arasına girmiştir. Ramazan ayında, uzun saatler aç kalınması nedeniyle ağır yemeklerden kaçınılır. Bu da hafif yemek tariflerinin aranmasına yol açar. Etsiz karnıyarık, sıcak Ramazan günlerinde iftar sofralarınızda favori yemeklerinizden biri olacaktır. Şimdi size etsiz karnıyarığın tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler

  • 10 adet karnıyarıklık patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılış Aşamaları

Patlıcanları alacalı soyalım ve ortalarını yardıktan sonra bir-iki dakika tuzlu suda bekletelim. Patlıcanları ister fırında közleyelim ister tavada yağda kızartalım. Ben hafif olması için patlıcanları fırça yardımıyla yağlayıp fırında közlüyorum. Patlıcanları hazırladıktan sonra iç harcını hazırlayalım. Kuru soğanı küp küp doğrayıp tencereye koyarak üzerine yağ ekleyelim. Kuru soğanlar kavrulduktan sonra diğer sebzeleri doğrayıp sırasıyla kavuralım. Sebzeler kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz iç harcı patlıcanların içine koyalım.

Üzerine yarım halka şeklinde kestiğimiz domatesleri koyalım. Fırın tepsisini yağlayalım ve doldurmuş olduğumuz patlıcanları fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Pişen etsiz karnıyarıkları pilavla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Etsiz karnıyarık tarifini daha da zenginleştirmek isterseniz, iç harca ceviz veya fındık gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, farklı baharatlar kullanarak tarife yeni lezzetler katabilirsiniz. Etsiz karnıyarık, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olarak sofralarınızda yerini alacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri