Ispanaklı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ispanaklı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Karnıyarık Böreği, ıspanaklı börek herkesin en çok severek tükettiği hamur işi çeşitlerinden birisidir. Hazır yufka ile hazırlanan ıspanaklı börek özellikle karnıyarık havası verdiği için görsel olarak çok hoş görünmektedir. Ancak tadını mutlaka denediğinizde çok lezzetli bir börek olduğunu anlayacaksınız. Özellikle ıspanaklı börekte kullanılan kaşar rendesi ile mükemmel bir damak zevki sunmaktadır. Bu börek çayın yanında ya da hafta sonu aileniz ile yaptığınız sabah kahvaltısında ikram edilebilir. Oldukça besleyici ve yaralı olan ıspanaklı böreğe bir de kaşa peyniri eklendiği zaman lezzeti iki katına ulaşmaktadır. Yapımı oldukça basit olan bu nefis ıspanaklı karnıyarık böreğini mutlaka denemelisiniz.

Ispanaklı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 6 adet hazır el açması yufka
  • Yarım kilo taze ıspanak
  • 1 adet kırmızı papaya biber
  • 300 gram lor peyniri
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam taze nane
Ispanaklı Karnıyarık Böreğinin sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 100 gram erimiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet yumurta
  • İçine rendelenmiş kaşar peynir
  • Üzerine çörek otu
Ispanaklı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce ıspanakları güzelce temizleyelim ve yıkayalım. Ardından ıspanaklar suyunu süzdükten sonra ince olacak şekilde kesme tahtasında kıyalım. Doğradığımız ıspanakları elimiz ile çok fazla sıkmadan hafif bir şekilde ovuşturarak yumuşatın. Taze nane incecik doğradıktan sonra ıspanakların içerisine ilave edelim. Daha sonra ıspanağın içine kırmızı pul biberi, karabiberi, lor peyniri, tuzunu ve kırmızı papaya biberi ince doğrayarak ilave ettikten sonra bütün malzemeleri harmanlayalım. Ardından ıspanaklı karnıyarık böreğinin içine sürülecek olan sosu hazırlamaya geldi. Kâsenin içine eritilen tereyağını, yumurtaları ve sütü ilave ederek çırpalım. Mutfak tezgâhının üzerine bir tane yufkayı serelim. Daha sonra sos malzemesinde bir miktar dökerek fırça ile her yerine sürelim. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerin sererek aynı şekilde sos ile her yerini ıslatalım. Yufkayı önce dörde sonra da sekize olacak şekilde üçgen parçalar oluşturacak gibi keselim. Her ayrı üçgen parçanın içine bolca ıspanaklı malzemeyi ilave edelim ve bir parçada rendelenmiş kaşar peyniri ekledikten sonra çok sıkı olamayacak şekilde rulo olarak saralım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra hazırladığımız ıspanaklı börekleri dizelim. Böreklerin aynı karnı yarık gibi olması için bıçak ile ortasından yufkaları keselim. Daha sonra elimiz ile bastırmadan yufkanın kesilen kısmını yanlara doğru açalım. Diğer yufkaları da aynı işlem ile hazırladıktan sonra kalan sostan üzerine sürelim. Ardından çörek otu serpelim. Önceden derecede ısıttığımız fırında ıspanaklı karnıyarık börekleri kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Börekler kızardıktan sonra açık kalan kısımlarına bir miktar daha kaşar peyniri rendesi koyduktan sonra yeniden fırına verip eriyinceye kadar bekletelim. Fırından çıkardıktan sonra ıspanaklı karnıyarık böreğini servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni