Ispanaklı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ispanaklı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Karnıyarık Böreği

Ispanaklı börek, herkesin severek tükettiği hamur işi çeşitlerinden biridir. Hazır yufka ile hazırlanan ıspanaklı börek, özellikle karnıyarık şekli verilerek görsel bir şölen sunar. Ancak, tadına baktığınızda lezzetinden etkileneceksiniz. Ispanaklı börekte kullanılan kaşar peyniri, mükemmel bir damak zevki sunar. Bu börek, çayın yanında ya da hafta sonu aile kahvaltılarında ikram edilebilir. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan ıspanaklı böreğe eklenen kaşar peyniri, lezzeti iki katına çıkarır. Yapımı oldukça basit olan bu nefis ıspanaklı karnıyarık böreğini mutlaka denemelisiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 6 adet hazır el açması yufka
  • Yarım kilo taze ıspanak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 300 gram lor peyniri
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam taze nane

Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gram erimiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet yumurta
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (içine)
  • Çörek otu (üzerine)

Yapılışı

İlk önce ıspanakları güzelce temizleyip yıkayın. Ardından ıspanakları süzüp ince bir şekilde doğrayın. Doğradığınız ıspanakları hafifçe ovuşturarak yumuşatın. Taze naneyi incecik doğradıktan sonra ıspanakların içine ekleyin. Daha sonra ıspanakların içine kırmızı pul biberi, karabiberi, lor peynirini, tuzunu ve ince doğranmış kırmızı kapya biberini ekleyip harmanlayın.

Ardından sosu hazırlayın. Bir kasenin içine eritilmiş tereyağını, yumurtaları ve sütü ekleyip çırpın. Mutfak tezgahının üzerine bir yufkayı serin ve üzerine sos malzemesinden bir miktar döküp fırça ile her yerine sürün. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine serip aynı şekilde sos ile ıslatın. Yufkaları önce dörde, sonra sekize olacak şekilde üçgen parçalar oluşturacak gibi kesin. Her üçgen parçanın içine bolca ıspanaklı malzemeden ve rendelenmiş kaşar peynirinden ekleyip çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra hazırladığınız ıspanaklı börekleri dizin. Böreklerin karnıyarık gibi olması için bıçak ile ortasından yufkaları kesin ve kesilen kısmı yanlara doğru açın. Diğer yufkaları da aynı işlemle hazırladıktan sonra kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ıspanaklı karnıyarık böreklerini kızarana kadar pişirin. Börekler kızardıktan sonra açık kalan kısımlarına bir miktar daha rendelenmiş kaşar peyniri koyup eriyinceye kadar tekrar fırına verin. Fırından çıkardıktan sonra ıspanaklı karnıyarık böreğini sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni