Ispanaklı Karnıyarık Böreği

Ispanaklı Karnıyarık Böreği

Ispanaklı Karnıyarık Böreği, ıspanaklı börek herkesin en çok severek tükettiği hamur işi çeşitlerinden birisidir. Hazır yufka ile hazırlanan ıspanaklı börek özellikle karnıyarık havası verdiği için görsel olarak çok hoş görünmektedir. Ancak tadını mutlaka denediğinizde çok lezzetli bir börek olduğunu anlayacaksınız. Özellikle ıspanaklı börekte kullanılan kaşar rendesi ile mükemmel bir damak zevki sunmaktadır. Bu börek çayın yanında ya da hafta sonu aileniz ile yaptığınız sabah kahvaltısında ikram edilebilir. Oldukça besleyici ve yaralı olan ıspanaklı böreğe birde kaşa peyniri eklendiği zaman lezzeti iki katına ulaşmaktadır. Yapımı oldukça basit olan bu nefis ıspanaklı karnıyarık böreğini mutlaka denemelisiniz.

Ispanaklı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 6 adet hazır el açması yufka
  • Yarım kilo taze ıspanak
  • 1 adet kırmızı papaya biber
  • 300 gram lor peyniri
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam taze nane
Ispanaklı Karnıyarık Böreğinin sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 100 gram erimiş tereyağ
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet yumurta
  • İçine rendelenmiş kaşar peynir
  • Üzerine çörek otu
Ispanaklı Karnıyarık Böreğinin Hazırlanışı, ilk önce ıspanakları güzelce temizleyelim ve yıkayalım. Ardından ıspanaklar suyunu süzdükten sonra ince olacak şekilde kesme tahtasında kıyalım. Doğradığımız ıspanakları elim,z ile çok fazla sıkmadan hafif bir şekilde ovuşturarak yumuşatın. Taze nane incecik doğradıktan sonra ıspanakların içerisine ilave edelim. Daha sonra ıspanağın içine kırmızı pul biberi, karabiberi, lor peyniri, tuzunu ve kırmızı papaya biberi ince doğrayarak ilave ettikten sonra bütün malzemeleri harmanlayalım. Ardından ıspanaklı karnıyarık böreğinin içine sürülecek olan sosu hazırlamaya geldi. Kasenin içine eritilen tere yağını, yumurtaları ve sütü ilave ederek çırpalım. Mutfak tezgahının üzerine bir tane yufkayı serelim. Daha sonra sos malzemesinde bir miktar dökerek fırça ile her yerine sürelim. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerin sererek aynı şekilde sos ile her yerini ıslatalım. Yufkayı önce dörde sonra da sekize olacak şekilde üçgen parçalar oluşturacak gibi keselim. Her ayrı üçgen parçanın içine bolca ıspanaklı malzemeyi ilave edelim ve bir parçada rendelenmiş kaşar peyniri ekledikten sonra çok sıkı olamayacak şekilde rulo olarak saralım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serdikten sonra hazırladığımız ıspanaklı börekleri dizelim. Böreklerin aynı karnı yarık gibi olması için bıçak ile ortasından yufkaları keselim. Daha sonra elimiz ile bastırmadan yufkanın kesilen kısmını yanlara doğru açalım. Diğer yufkaları da aynı işlem ile hazırladıktan sonra kalan sostan üzerine sürelim. Ardından çörek otu serpelim. Önceden derecede ısıttığımız fırında ıspanaklı karnıyarık börekleri kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Börekler kızardıktan sonra açık kalan kısımlarına bir miktar daha kaşar peyniri rendesi koyduktan sonra yeniden fırına verip eriyinceye kadar bekletelim. Fırından çıkardıktan sonra ıspanaklı karnıyarık böreğini servis yapalım. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.11.2018 05:24:03
Ispanaklı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Ispanaklı Karnıyarık Böreği Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Karnıyarık Böreği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır? Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan o...
Karnıyarık
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşf...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru İçin6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetinde ki muhteşemlik ile de...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız karnıyarık, kıymalı yada kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zaman da kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.Kıymasız ...
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da, kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kaba...
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farkl...

 

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejeteryan kişiler için sebzeli...
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Patatesli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019