Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de damaklara hitap eden bir tarif olma özelliğine sahiptir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılmasından dolayı da oldukça avantajlı bir tariftir. İçindeki malzemelerin bolluğu ve farklı olması ile de birçok çeşidinin yapılabileceği karnıyarık böreği mükemmel bir tariftir. Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzete sahip olan karnıyarık böreği oldukça hafif bir lezzette olduğu için herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir. İşte bu kadar lezzetli ve gevrek olan, yapımıyla da zahmetsiz ve zamanınızı almayan bir özelliğe sahip olan karnıyarık böreğin yapılışını beraber inceleyelim;

Gerekli Malzemeler
  • 2 adet böreklik yufka,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • 1 adet yumurta,
  • 150 gram kıyma,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet orta boy domates,
  • 2 tutam maydanoz,
  • Bir tutam tuz ve karabiber,
Üzeri İçin
  • 1 adet domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • Bir miktar çörek otu,
Hazırlık Aşaması

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamak için bir tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyun. Daha sonra küp küp doğranmış olan kuru soğanı ekleyerek hafif bir pembe renk alıncaya kadar pişirin. Ardından ince ince doğranmış olan yeşil biberleri koyup bir tur karıştırın ve yine aynı şekilde kırmızı biberleri de ekleyerek karıştırın. İyice kıvam alan malzemelerin içine kıymayı ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Daha sonra soyarak küp küp doğranmış olan domatesleri de ekleyin ve isteğinize göre tuz ve karabiber atarak bir süre karıştırın. En son olarak küçük küçük doğranmış olan maydanozları da bu karışıma ekleyerek yaklaşık olarak beş dakika boyunca pişirdikten sonra ocaktan indirin. Diğer taraftan başka bir kabın içerisine bir miktar su ve zeytinyağı ekleyerek iyice çırpın ve bir köşede dinlenmeye bırakın.

Yufkaların Hazırlanması

Yufkalardan birini alarak sekiz eşit parçaya bölün ve bir parçasını alarak hazırlamış olduğunuz yağlı sostan bir miktar sürün. Üzerine bir yufka parçası daha koyun ve kıymalı harçtan bir miktar içine koyun. Daha sonra yavaş yavaş fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Ardından bir bıçak yardımı ile böreğin üzerine bir çizik atarak bir miktar yarın ve üstüne yumurta sarısı sürün. Daha sonra bir parça yeşil biber ve bir parça domatesi yarık açtığınız yere koyun. Daha sonra üzerine bir miktar çörek otu serperek daha önceden yağlanmış olan fırın tepsisinin içine dizin. Tüm börekler bu şekilde hazırlandıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Karnıyarık börekleriniz piştikten sonra artık servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte son derece lezzetli olan, görünümü ve lezzeti ile size farklı bir lezzet sunan karnıyarık böreğin yapılışı bu kadar basittir. Siz de hemen deneyerek sofranızı daha zengin ve muhteşem bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yarıdil

11 Temmuz 2024 Perşembe

Acaba bu karnıyarık böreğinin yapımı gerçekten bu kadar kolay ve pratik mi? Yufkaları hazır ederken yağlı sos kullanmak böreğin lezzetini nasıl etkiler? Ayrıca, böreği fırında pişirirken üzerine çörek otu serpmenin tadına ne gibi bir katkısı olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yarıdil,

Karnıyarık böreğinin yapımı gerçekten de tariflere bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle kolay ve pratiktir. Yufkaları hazırlarken yağlı sos kullanmak böreğin hem lezzetini hem de dokusunu olumlu yönde etkiler. Yağlı sos, yufkaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar, ayrıca pişirme sırasında böreğin daha kızarık ve ıştah açıcı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur.

Üzerine çörek otu serpmek de böreğin lezzetini katlayacak bir dokunuştur. Çörek otu, böreğe hafif bir aromatik tat katar ve aynı zamanda görsel olarak da hoş bir sunum sağlar. Hem lezzet hem de görünüm açısından çörek otu kullanmanı tavsiye ederim.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Közde Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Közde Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızartmadan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kızartmadan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri