Kıymasız karnıyarık, kıymalı yada kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zaman da kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.
Kıymasız karnıyarık için gereken malzemeler:
6 adet orta boy kemer patlıcan
2 adet orta büyüklükte kuru soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
8-10 adet yeşil isteğe göre kırmızı biber (acı seviyorsanız acı biber)
4-5 adet orta büyüklükte domates
3-4 diş sarımsak
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
2 su bardağı kaynar su
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
Kıymasız karnıyarık yapılışı : Patlıcanları soymadan önce güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız patlıcanları alacalı (pijamalı) soyuyoruz. İç harcı koyacağımız yere bıçak ile bir çizik atılır. Patlıcanlar genişçe bir süzgece konulur ve tuzlanarak suyunu bırakması sağlanır. Patlıcanları kızartmak için bir tavaya yeteri kadar sıvı yağı koyup patlıcanları kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların yağını alması için bir havlu peçete üzerine alıyoruz. Ardından yeşil yada isteğe göre kırmızı biberleri aynı yağ içinde kızartıyoruz. Başka bir tavada iç harcımızı hazırlıyoruz. Tavaya kızartma yaptığımız yağdan yeteri kadar alıyor, ve soyup küçük küçük doğradığımız soğanları kavurmak üzere içine döküyoruz. Hafif pembeleşen soğanın içine salçaları ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz. Ardından yıkayıp kabuklarını soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domatesler suyunu salınca ve hafif ezilince tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekliyoruz. Ateşin altını kapamadan biraz önce sarımsakları da ekleyip bir, iki çeviriyoruz. İç harcımızı biraz ılıması için kenara alıyoruz. Kızarttığımız ve artık soğumuş olan patlıcanları çizik attığımız yerden elimizle açıyoruz ve ardından ılıyan harçtan içine koyuyoruz. Bu işlemi bütün patlıcanlara uygulayıp, geniş bir bor cama güzelce sıra sıra diziyoruz. Dizdiğimiz patlıcanların üzerine kızartmış olduğumuz biberlerden birer tane koyuyoruz. Artan harcı ve kızarttığımız kalan biberleri patlıcanların aralarına boşluk olan yerlere gezdiriyoruz .Son olarak kaynamış suyumuzu ilave edip 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından aldığımız pişen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz yanına pirinç pilavı da ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Son Güncelleme : 26.04.2021 06:29:54
Kıymasız Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Kıymasız Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır? Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan o...
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşf...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru İçin6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetinde ki muhteşemlik ile de...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da, kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kaba...
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farkl...
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejeteryan kişiler için sebzeli karnıyarık da hazırlamak mümkündür. Sebzeli karnıyarığa istediğiniz her türlü sebzeyi ilave edebili...
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Patatesli Karnıyarık
Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre ...
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koy...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022