Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık, adını et içermeyen bir tarif olmasından alır. Geleneksel karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken, yalancı karnıyarık sadece sebzelerle hazırlanır. Bu özelliğiyle, oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Genellikle vejetaryen bireylerin öğünlerinde sıkça tercih ettiği bir tariftir. Biraz zahmetli olmasına rağmen, lezzetiyle sofralarda yorgunluğu unutturan bir tada sahiptir. Tamamen sebzelerle yapıldığından, vücuda ağırlık vermeyen yemekler arasında yer alır ve et tüketmeyen aileler için ideal bir alternatiftir. Hafif, doyurucu, sağlıklı ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, yalancı karnıyarık yemeğini mutlaka denemelisiniz. İşte yalancı karnıyarık tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Yalancı Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane kalın patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 5 tane domates
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 tane kurutulmuş kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 su bardağı su
Yalancı Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Patlıcanları öncelikle alacalı bir şekilde soyun ve bir bıçak yardımıyla kayık şekli verin. Daha sonra bir kap su doldurarak içine biraz tuz atın. Patlıcanları bu suyun içine koyun ve acısının çıkması için bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Bir fırça yardımıyla az miktarda yağ sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patlıcanları kağıt üzerine yerleştirin. Patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında tamamen pişene kadar pişirin. Çatalla pişip pişmediğini kontrol edin. Patlıcanlar piştiğinde fırını kapatın.

Artık patlıcanların içine dolduracağınız harcı hazırlama zamanı geldi. İlk olarak soğanları soyun ve yemeklik doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberi yıkayıp doğrayın. Son olarak maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Teflon tavayı ocak üzerine koyun ve altını yakın. Tava içerisine zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğan ile biberleri kavurun. Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra domatesleri yıkayıp doğrayın ve karışıma ekleyin. Karışım biraz piştikten sonra salçayı ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın.

Patlıcanları yanınıza alın ve pişen harcı patlıcanların içine doldurun. Patlıcanları geniş dipli bir tencereye dizin ve dibine 1 bardak su ekleyerek kapağını kapatın. Bir süre daha pişirin. Pişen karnıyarıkları tabaklara alıp servis yapın. Yalancı karnıyarık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Etli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri