Yalancı Karnıyarık Yalancı karnıyarık, adını et içermeyen bir tarif olmasından alır. Geleneksel karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken, yalancı karnıyarık sadece sebzelerle hazırlanır. Bu özelliğiyle, oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Genellikle vejetaryen bireylerin öğünlerinde sıkça tercih ettiği bir tariftir. Biraz zahmetli olmasına rağmen, lezzetiyle sofralarda yorgunluğu unutturan bir tada sahiptir. Tamamen sebzelerle yapıldığından, vücuda ağırlık vermeyen yemekler arasında yer alır ve et tüketmeyen aileler için ideal bir alternatiftir. Hafif, doyurucu, sağlıklı ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, yalancı karnıyarık yemeğini mutlaka denemelisiniz. İşte yalancı karnıyarık tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin. Yalancı Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler
Yalancı Karnıyarık Nasıl Yapılır? Patlıcanları öncelikle alacalı bir şekilde soyun ve bir bıçak yardımıyla kayık şekli verin. Daha sonra bir kap su doldurarak içine biraz tuz atın. Patlıcanları bu suyun içine koyun ve acısının çıkması için bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Bir fırça yardımıyla az miktarda yağ sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patlıcanları kağıt üzerine yerleştirin. Patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında tamamen pişene kadar pişirin. Çatalla pişip pişmediğini kontrol edin. Patlıcanlar piştiğinde fırını kapatın. Artık patlıcanların içine dolduracağınız harcı hazırlama zamanı geldi. İlk olarak soğanları soyun ve yemeklik doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberi yıkayıp doğrayın. Son olarak maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Teflon tavayı ocak üzerine koyun ve altını yakın. Tava içerisine zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğan ile biberleri kavurun. Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra domatesleri yıkayıp doğrayın ve karışıma ekleyin. Karışım biraz piştikten sonra salçayı ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın. Patlıcanları yanınıza alın ve pişen harcı patlıcanların içine doldurun. Patlıcanları geniş dipli bir tencereye dizin ve dibine 1 bardak su ekleyerek kapağını kapatın. Bir süre daha pişirin. Pişen karnıyarıkları tabaklara alıp servis yapın. Yalancı karnıyarık hazır. Afiyet olsun. |