Karnıyarık Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karnıyarık Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan ile yapılan bir yemek türüdür. Şekli kısmen sandalı anımsatır. Genel olarak kıymalı yapılır ama çeşitleri çoktur. Mesela; Tavuk göğsünden iç kavrularak yapılır. Kuşbaşılı karnıyarık, Kuşbaşılı kaşarlı karnıyarık, Kıymalı kaşarlı karnıyarık vs. Gibi. Karnıyarık ana yemek olarak yapılır. Yanında pilav ve cacıkla iyi gider. Kimimiz karnıyarık yemeğini, tencere dibinde su koyarak buharla pişirir. Kimimizde fırında pişiririz. Üzerinde hafif kızarıklar olmasını severiz. Önemli misafirlerinizi ağırlarken de karnıyarık yemeğini rahatlıkla pişirip servis edebilirsiniz. Şimdi size güzel bir karnıyarık yemeği tarifi vereceğim, bu tarifi kullanarak sizde nefis ve lezzetli bir karnıyarık yemeği yapabilirsiniz.

Karnıyarık Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6-7 adet küçük boy patlıcan
İçi İçin Malzemeleri
  • 150-200 gram kadar kıyma,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 1 tane domates,
  • 2 tane yeşil biber,
  • Yarım çay bardağı sıcak su, (Kaynamış)
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Veya zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe göre tuzunu atabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kadar silme karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı kadar salça,
  • 1 veya 1,5 su bardağı sıcak su
Üzerini Süslemek için
  • 6-7 tane yeşil biber
  • 3-4 tane çeri domates
Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar aralıklı şekilde şerit şerit soyulur. Tuzlu su yapılır. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika civarı bekletin. Tuzlu suda beklettikten sonra patlıcanları bir güzel yıkayıp kurulayın. Patlıcanların tek taraflarına uzun şekilde birer çizik atın. Attığınız çizik çok da derin olmasın. Kızartma tavanızı alın ve az yağda patlıcanları orta ateşte kızartın. Sonra kızaran patlıcanları fırın tepsisine alın. Tava sıcakken karnıyarığı süslemek için kullanılacak biberleri de kızartıp hazır edin. Bunlar bir kenarda dururken sizde içini hazırlayın. Küçük küçük doğradığınız soğanları bir başka tavada kavurun. Soğanlar kavrulurken sarımsağı ve biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin birazda o kavrulunca, ince doğranmış domatesi, pul biberi, karabiberi, tuz ve sıcak suyu ekleyin ve pişirin. Sonra patlıcanları çizdiğiniz yerden aralayın ve kıymalı içi hepsine paylaştırarak koyun. Üzerine kızarttığınız biberlerden ve dilimlenmiş domatesten birer tane koyun. Domatesiniz çeri ise yarıdan kesip koyunuz. Derin bir kapta su ve salçayı karıştırın ve tepsinin kenarından dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri