Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farklı ve daha lezzetli bir özelliğe sahiptir. İçinde bulunan kıyma ile kullanılacak olan pirinç bu yemeğe daha kıvamlı ve doyurucu bir kıvam almasını sağlar. Ayrıca evde yapımı ile de oldukça kolay olması ile pratik ve avantajlı bir yemek olma özelliğine sahiptir. İşte bu kadar lezzetli, farklı ve kolay olan pirinçli karnıyarık yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim;

Pirinçli karnıyarık için gerekli malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan,
  • 1 çay bardağı kadar pirinç,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 250 gram kıyma,
  • 3 adet orta boy domates,
  • 2 adet yeşil biber,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • Bir miktar tuz, karabiber, pul biber, kimyon,
  • Bir miktar fesleğen,

Pirinçli karnıyarık nasıl yapılır?


Öncelikle patlıcanları alacalı bir halde soyarak bir tavanın içine koyduğumuz sıvıyağ ile her yerini kızartıyoruz. Tüm patlıcanları bu şekilde kızarttıktan sonra bir kâğıt havlunun üzerine dizerek bir köşede dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan karnıyarığın iç malzemesi olan pirinçli harcı hazırlayabilirsiniz. Geniş bir tava içerisine bir miktar sıvıyağ ekleyerek ocağın üzerine koyun ve ince ince doğramış olduğunuz kuru soğanla birlikte pişirmeye başlayın. Pirinçleri bir miktar su ile bir köşede dinlenmeye bırakın ve diğer taraftan yeşil biberleri doğrayarak soğanla birlikte pişirin. Kıymayı da ekleyerek iyice pişirin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri içine aktarın. Domatesleri soyup rendeleyerek kıymalı harçla birlikte pişirin. İsteğinize göre tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile iç harcınızı daha lezzetli bir hale getirdikten sonra ince ince doğradığınız sarımsakları da bu harca katın.

Daha sonra pirinçleri ve domates salçasını da ekleyerek bir miktar sıcak su eleyerek pilav yapar gibi iç harcı pişirin. İyice pişen iç harcın içerisine ufak ufak doğramış oldyğunuz maydanoz ve fesleğelenleri de ekleyrek artık kullanıma hazır bir hale getirebilirsiniz. Patlıcanları alarak içini bir miktar yarın ve pirinçli harc koyarak fırın tepsisinin içine dizin. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın ve diğer taraftan salçalı su hazırlayıp tepsinin içine dökün ve fırına atın. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 35 dakika boyunca pişirdikten sonra artık pirinçli karnıyarık yemeğinizi servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte bu kadar lezzetli ve yapımı ile de bu kadar kolay ve pratik olan pirinçli karnıyarık yemeğinizi bu şekilde hazırlayarak sofranızı daha zengin bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 13:54:08
Pirinçli Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pirinçli Karnıyarık Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Pirinçli Karnıyarık"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan olmala...
Karnıyarık
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşfedi...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ol...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru için6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de ...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.Kıymasız ...
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kabağ...
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıyarık da hazırlamak mümkündür. Sebzeli karnıyarığa istediğiniz her türlü sebzeyi ilave edebili...

 

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori?
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Patatesli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre ...
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koy...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024