Pirinçli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Pirinçli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, sofralarda vazgeçilmez bir yemek tarifidir. Bu tarif, diğer karnıyarık tariflerinden farklı olarak, içinde bulunan pirinç ile daha lezzetli ve farklı bir özelliğe sahiptir. İçinde bulunan kıyma ve pirinç bu yemeğe daha kıvamlı ve doyurucu bir özellik kazandırır. Ayrıca, evde yapımı oldukça kolay olduğu için pratik ve avantajlı bir yemek olarak öne çıkar. İşte bu kadar lezzetli, farklı ve kolay olan pirinçli karnıyarık yemeğinin yapılışını birlikte inceleyelim.

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 çay bardağı kadar pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir miktar tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • Bir miktar fesleğen

Yapılışı

Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyup bir tavada sıvı yağ ile her tarafını kızartın. Tüm patlıcanları bu şekilde kızarttıktan sonra bir kağıt havlu üzerine dizerek bir köşede dinlendirin. Diğer taraftan karnıyarığın iç malzemesi olan pirinçli harcı hazırlayabilirsiniz. Geniş bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyerek ocağın üzerine koyun ve ince ince doğradığınız kuru soğanla birlikte pişirmeye başlayın. Pirinçleri bir miktar su ile bir köşede dinlendirin ve diğer taraftan yeşil biberleri doğrayarak soğanla birlikte pişirin. Kıymayı da ekleyerek iyice pişirin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri içine aktarın. Domatesleri soyup rendeleyerek kıymalı harçla birlikte pişirin. İsteğinize göre tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek iç harcınızı daha lezzetli bir hale getirdikten sonra ince ince doğradığınız sarımsakları da bu harca katın.

Daha sonra pirinçleri ve domates salçasını da ekleyerek bir miktar sıcak su ekleyip pilav yapar gibi iç harcı pişirin. İyice pişen iç harcın içerisine ufak ufak doğradığınız maydanoz ve fesleğenleri de ekleyerek artık kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Patlıcanları alarak içini bir miktar yarın ve pirinçli harcı koyarak fırın tepsisinin içine dizin. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın ve diğer taraftan salçalı su hazırlayıp tepsinin içine dökün ve fırına atın. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika boyunca pişirdikten sonra artık pirinçli karnıyarık yemeğinizi servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Pirinçli karnıyarık yemeği, yanında yoğurt veya cacık ile servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Ayrıca, salçalı suyu hazırlarken içerisine biraz et suyu veya tavuk suyu ekleyerek yemeğinize daha derin bir lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Közde Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Közde Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri