Karnıyarık Tatlısı

Karnıyarık Tatlısı

Karnıyarık tatlısı, Şerbetli tatlılar içerisinde değişik lezzetler arayanlar için ideal bir tariftir. Karnıyarık terimi genelde yemeklerde kullanılır. Patlıcan sebzesinden yapılır ama biz sizler için bu isimle bir tatlı olduğunu bilmenizi ve sizlerinde evde yapması istiyoruz. Özellikle evde yapılmış tatlı severlerin dışarıda pek de bu tür tatlıları bulma ihtimali olmadığından herkesin bu tarifleri evde deneyip yapmasında çok fayda var. Şahsen ben hazır tatlılardan ziyade evde yapılan bu tür şerbetli tatlıları daha çok severim. O yüzdende benim gibi ev tatlısı severlerin de evlerinde yapmaları için bu tarifleri sizler ile paylaşıyorum. Gelelim tatlımızın malzemelerine…

Karnıyarık tatlısı malzemeleri
  • Bir çay bardağı dolusu toz şeker,
  • 125 gram oda sıcaklığında beklemiş margarin,
  • Bir adet kabartma tozu paketi,
  • Bir çay bardağı dolusu sıvı yağ,
  • Aldığı kadar un,
  • İki adet yumurta,
  • Bir adet vanilya paketi,
Şerbeti için
  • Dört su bardağı su,
  • Üç su bardağı toz şeker,
  • Yarım limon suyu,
Bulamak için
  • Bir çay bardağı irmik,
Üzeri için
  • Fıstık içi,
  • Ceviz içi,
  • Hindistan cevizi,
Karnıyarık tatlısı yapılışı

İlk önce tatlımızın şerbetinin hazırlanması gerekir. Nedeni de biz tatlı hamurumuzu yaparken şerbetin soğuması gerekir. Malzemelerden biri sıcak biri soğuk olmaz ise tatlı istenildiği gibi şerbeti çekmez ve sert kalabilir. Gelelim şerbetin yapılışına bir tencere içerisine şerbet için belirtilen miktarda suyun ilave edilerek içerisine toz şekerin ve birkaç damla limon suyunun sıkılması veya limon kabuğu rendesinin atılması ve ocak üzerinde kaynayana kadar bekletilmesi gerekmektedir. Kaynadıktan sonra ortalama beş dakika kadar daha ocak üzerinde beklettikten sonra şerbet hazır olduğundan soğuması için bir kenara alınarak bekletilir. Daha sonra hamuru için gereken malzemelerin olduğu yerde derin bir kap içerisine toz şeker, margarin ve yumurtaları koyup elimizle kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra üzerine kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrardan karıştırılır. İçerisine yavaş yavaş önceden ayırdığımız undan ilaveler yaparak bir taraftan da tek elimiz ile yuğurmaya devam ederiz. Böylelikle içerisine atılacak un rahatlıkla ayarlanabilir.

Hamurumuz homojen bir kıvam aldığında ise, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlamaya başlarız. Yuvarladığımız hamur parçalarını el yordamı ile şekillendirdikten sonra tıpkı limon şeklini veririz. Ellerimiz ile şekillendirilen hamurları bir kase içerisine hazırladığımız irmik içerisine batırarak iyice irmiğe buladıktan sonra, daha önce içerisini yağladığımız fırın tepsisine dizeriz. Bu işlem tüm hamur bitene kadar tekrar edilerek devam edilir. Hamur bittikten sonra tüm parçaların üzerine tam ortasından bir bıçak yardımı ile boydan doya kesik atılır. Hamurumuzun tüm işlemleri bitmiş ve fırına sürülüp pişmek için hazır hale gelmiş olur. Daha inceden 190 derecede ısıtılmış fırına yerleştirilir. Ortalama yirmi dakika kadar piştikten ve üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkartılarak üzerine iki üç dakika sonra kenarda beklettiğimiz şerbet dökülerek yedirilir. En son olarak da üzerine süs olarak ayarladığınız Hindistan cevizi fıstık içi veya ceviz içi serpiştirilerek hazır hale getirilir. Yalnız tatlı şerbetini emmeden servis yapılamaz. O yüzden ortalama bir saat kadar şerbetini emdikten sonra servis edilmesi gerekir. Artık karnıyarık tatlımız hazır ve afiyetle yenebilirdir. Şimdiden herkese afiyet olsun .
Son Güncelleme : 24.11.2018 10:30:29
Karnıyarık Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Karnıyarık Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Karnıyarık Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır? Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan o...
Karnıyarık
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşf...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru İçin6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetinde ki muhteşemlik ile de...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız karnıyarık, kıymalı yada kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zaman da kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.Kıymasız ...
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da, kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kaba...
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farkl...

 

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejeteryan kişiler için sebzeli...
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Patatesli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019