Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnıyarık Böreği, genellikle peynirli olarak yapılsa da, kıyma ile yapılan versiyonu da oldukça popülerdir. Bu tarif, iç malzemesinin lezzeti ile lahmacunu andırır ve bazen "lahmacun böreği" olarak da adlandırılır. Ancak, böreğin şekli karnıyarık yemeğine benzediği için "Kıymalı Karnıyarık Böreği" denir. İsteğe bağlı olarak, iç malzeme olarak kıyma yerine sevdiğiniz bir peynir çeşidini de kullanabilirsiniz. Özellikle lor peyniri kullanacaksanız, içine biraz kaşar peyniri rendesi eklemek lezzetini artıracaktır. Böreğin yanında ayran ve bol salata ile harika bir akşam yemeği oluşturabilirsiniz. Bu börek, sıcak servis edildiğinde mükemmel bir lezzete sahiptir. Hazır yufka ile yapılan her börekte olduğu gibi, soğuduktan sonra çıtırlığını kaybetse de lezzeti değişmez, ancak iç malzemesi kıyma olduğu için biraz donar.

Kıymalı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım su bardağı süt

İç Malzemesi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Kekik, tuz, kimyon ve karabiber
  • 400 gram yağlı kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir orta boy domates
  • Dört diş sarımsak
  • İki yeşil biber

Üzeri İçin

  • Bir yemek kaşığı süt
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dilimlenmiş biber ve domates
  • Bir yumurta sarısı

Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Bu enfes böreği yapmak için öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Ardından, küçük doğranmış biberi, ince kıyılmış maydanozu ve rendelemiş sarımsağı ekleyin. Daha sonra baharatları, kıymayı ve tuzu aynı kaba alarak güzelce yoğurun. Sos malzemesini de başka bir kapta hazırlayın ve bir kenara alın.

İlk yufkayı mutfak tezgahına serin ve sos malzemesinden bir kaşıkla yufkanın her yerine gelecek şekilde dökerek yayın. İkinci yufkayı da üzerine serin ve yeniden sos dökün. Yufkayı önce boylamasına, sonra enine keserek dört parça üçgen yufka elde edin. Her bir parçanın kenarına kıymalı harçtan koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkaları sardıktan sonra uç kısımlarını sosa batırarak yapıştırın.

Sardığınız tüm yufka parçalarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bıçakla orta kısımlarına kesik atın ve üzerlerine biber ile domates dilimleri koyun. Kalan iki yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Üzeri için gerekli olan karışımı bir kapta karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri