Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağı, pasta, börek, tatlı veya tuzlu yiyecekler açısından oldukça zengindir. Beş çaylarının, kahvelerin yanına mutlaka tatlı veya tuzlu yiyecekler yapılır ve ikram edilir. Bu gelenek Osmanlı zamanlarından beri devam etmektedir. Günümüzde de misafir ağırlarken bir tatlı ve bir tuzlu çeşit yapmak adettendir. Özellikle de börekler misafir ağırlama masalarının başköşesinde yerini alır. Bugün sizlere hem görüntüsü hem de lezzetiyle mükemmel bir börek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği için Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yufka (1 paket)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç Harcı için

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu
Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, kuru soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Soğanların çok küçük doğranması, yerken rahatsızlık vermemesi açısından önemlidir. Doğradığınız soğanları bir teflon tavaya alıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye başladığında, doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberleri de kavurun. Bir-iki dakika sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma tamamen piştikten sonra, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayarak kıymaya ekleyin. Daha sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip tavanın kapağını kapatın. Domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen kıymalı iç harcı bir kenara alıp soğuması için bekletin.

Bir adet yufkayı tezgahın üzerine serin. Süt ve yağı bir kâse içinde karıştırın. Yufkanın yarısına sütlü yağlı karışımdan sürün ve diğer yarısını üzerine kapatın. Üzerine tekrar süt ve yağ sürün. Yufkanız büyükse 8, normal boyuttaysa 6 adet üçgen parça elde edin. Üçgen şeklindeki yufkaların geniş kısmına kıymalı iç harçtan koyup sarın. Böreklerin çok sıkı olmamasına dikkat edin ki kuru olmasın. Sardıktan sonra yufkanın uçlarını kesin ve tepsiye dizin. Tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sürüp çörek otu serpiştirin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnıyarık Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri