Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, dikkat çekici görünümü ve lezzetiyle herkesin favorisi olabilecek bir tariftir. Özellikle estetik sunumu ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile beğenisini kazanabilir.

Hamuru İçin

  • 6,5 su bardağı silme un
  • 2 su bardağı ılık yağlı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta

İç Harcı İçin

  • 300 gr yağsız ve iki kez çekilmiş kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı yeşil biber
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Karnıyarık Poğaça Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı

Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?

Unu derin bir yoğurma kabına alalım ve üzerine tuz ekleyip karıştıralım. Ardından ortasını yuvarlak bir havuz gibi açalım ve içerisine sırasıyla maya, şeker, yağlı süt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyelim. Parmak uçlarımızla yoğurma işlemine başlayalım. Hamurun oldukça yumuşak ve pürüzsüz olması gerekmektedir. İstenilen kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve mayalanması için bekletelim. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlamaya geçelim.

İlk olarak, yanmaz bir tavaya yağ ekleyip ısıtalım. Isınan yağın içine ince kıyılmış soğanları ekleyelim ve kavuralım. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıyma istenilen kıvama gelince, ince kıyılmış biber ve yemeklik doğranmış domatesi ekleyip 2 dakika daha soteleyelim. Kalan baharatları da ekleyip bir iki karıştırıp soteleme işlemini tamamlayalım. Hazırladığımız iç harcı soğuması için bir kenara alalım.

Bu arada, mayası gelen hamuru temiz bir tezgâha alalım ve elimizle toparlayalım. Toparladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizi yağlayıp bu parçaları yuvarlayalım. Yuvarladığımız bezelerden bir tanesini alalım ve orta kısmına bastırarak elimizle açalım. Açtığımız hamurun yanlarına kesikler atalım ve orta kısmına soğuttuğumuz iç harçtan ekleyelim. Kesik kısımlardan birini alıp kıymalı harcın üzerinden geçirerek diğer tarafa taşıyalım. Diğer kesik kısımlara da aynı işlemi uygulayalım ve orta kısmı açıkta bırakacak şekilde poğaçanın şeklini verelim. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım. Karnıyarık poğaçaların üzerindeki hamurlu kısımlara yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına gönderelim. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayalım ve poğaçalar 25 dakika içinde pişecektir. Karnıyarık poğaçaların üzeri kızarınca fırından alalım ve sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Meşkur

21 Temmuz 2024 Pazar

Karnıyarık poğaça yaparken hamurun yumuşak ve pürüzsüz olması gerektiği belirtilmiş, yaş maya kullanmak bu sonuca ulaşmada ne kadar etkili oluyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Meşkur,

Karnıyarık poğaça yaparken hamurun yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlamak gerçekten önemlidir. Yaş maya kullanmak bu konuda oldukça etkilidir çünkü yaş maya, kuru mayaya göre daha hızlı ve etkili bir şekilde çalışır. Hamurun daha iyi kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca, yaş maya hamura daha homojen bir doku kazandırarak pürüzsüz olmasına katkıda bulunur. Ancak, maya kullanırken hamur yoğurma süresine ve mayanın tazeliğine de dikkat etmek gerekir. Bu şekilde en iyi sonuca ulaşabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kızartmadan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kızartmadan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık

Karnıyarık