Etli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Etli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Etli Karnıyarık Nedir?

Etli karnıyarık, özellikle akşam yemeği için tercih edilen, hem mideye hem de göze hitap eden bir Türk yemeğidir. Aile fertlerinin bu lezzetten yararlanması istenir. Bu yemek, kıyma veya kuşbaşı et kullanılarak yapılabilir. Eğer aile fertleri kuzu eti seviyorsa, kuşbaşı etin kuzu etinden hazırlanması farklı lezzetler katar.

Etli Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler
  • 7 adet kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10 adet çarliston biber
  • Biraz maydanoz
  • 400 gram et
  • 2 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Etli Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı olarak soyun. Sap kısımlarını kesmeyin, çok uzunsa kısaltın. Patlıcanların ortasını düz bir şekilde keserek hazırlayacağınız iç harcı için yer açın. Patlıcanları derin bir tavada yağda eşit olarak kızartın. Kızarmış patlıcanları kağıt havlu üzerine dizerek yağının alınmasını sağlayın.

Biberlerin 5 tanesini ve soğanları ince ince doğrayın. Domateslerin 2 tanesinin kabuğunu soyarak küçük küçük doğrayın. Kullanacağınız et kuşbaşı olacaksa, küçük küp şeklinde doğrayarak küçük bir tavada kısık ateşte etin kendi suyunu çekene kadar haşlayın. Kıyma kullanıyorsanız bu işleme gerek yoktur.

Küçük bir tavaya sıvı yağ koyun. Biberleri, soğanı ve eti tavada kavurun. Salçasını ekleyin ve küçük doğranmış domatesleri, tuzunu ve az karabiberini ekleyerek biraz pişirin. İsteğe bağlı olarak sarımsakları da ezerek ekleyebilirsiniz. İnce doğranmış maydanozu da ekleyerek ocaktan alın.

Hazırladığınız iç harcını patlıcanların içerisine doldurarak tepsiye dizin. Fırın tepsisini süslemek için artan domatesleri halka şeklinde keserek, her patlıcana bir tane gelecek şekilde dizin. Çarliston biberleri de parmak uzunluğunda keserek patlıcanların üzerine koyun. Sonra ısıtılmış fırında biberler ve domates kızarıncaya kadar pişirin.

Yanında Ne Servis Edilir?

Karnıyarık denince yanında garnitüre gerek yoktur, ama karnıyarığın ikiz kardeşi diyebileceğimiz pirinç pilavı ve ayran olmazsa olmazdır. Bu ikili, yemeği tamamlayan en önemli unsurlardır. Özellikle misafir ağırlarken buna çok dikkat edilmelidir.

Ekstra İpuçları

Patlıcanların acı olmaması için, bakkal veya marketten satın alırken patlıcanların acı olup olmadığını sorabilirsiniz. Ayrıca, patlıcanları kızartmadan önce tuzlu suda bekletmek acısını alacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Otu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karnıyarık Otu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Patatesli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Börek Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Börek Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık

Karnıyarık

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri