Tencerede Karnıyarık

Tencerede karnıyarık, tarifi gerçekten çok hafif bir tarihtir. Yağda kızartmadan yapılan bu tarif hem sağlıklı hem besleyici hem de doyurucudur. Benim gerçekten özel günlerde ve davetlerimde kullandığım bu tarifin yanında bir pilav yaparak ama yemek olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. İster bulgur isterseniz de pirinç pilavı eşliğinde pirinç pilavı ile birbirlerine çok yakışacak bir yemektir.
Patlıcanları kızartırken içine çektiği yoğun kızartma yağından kurtulup onun yerine suda pişen sağlıklı bir patlıcan yiyebilirsiniz. Sizleri daha fazla bekletmeden bu lezzetli ve sağlıklı tencerede karnıyarık tarifini paylaşalım. Hiç zaman kaybetmeden bir alıp sevdiklerinize beraber bu lezzetin tadına varın.

Tencerede karnıyarık için gerekli olan malzemeler

  • 4 -5 adet orta boy patlıcan
  • Patlıcanları pişirmek için
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı kadar su

İç harcının yapılışı için

  • 200 gram Kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • 1 adet orta boy domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz, istediğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz.
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kekik ve pul biber

Sosu için

  • Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • Bir adet domates bir fiske tuz
  • Biraz kekik
  • Yarın çay bardağı kadar su
Tencerede karnıyarık nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkanıp alacalı olarak soyulur ve üzerine hafifçe bir çizik atılıp içi hafif tuzlanır.
Patlıcanlar bir tavaya koyulup üzerine yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve tavanın kapağını kapatıp orta ateşte arada bir çevirerek güzelce kızartılır. Kızaran patlıcanları tavadan çıkarıp geniş bir karnıyarık tenceresine konur ve bir kaşık yardımı ile çizdiğiniz çizikten açılır. Başka bir taraftan patlıcanların iç harcını hazırlamak için patlıcanları kızarttığımız tavaya soğanları ince ince doğrayın ve koyun. Biraz kızardıktan sonra biberleri de aynı şekilde doğrayın ve üzerine dökün. Üzerine bir tutam tuz atılıp orta ateşte kavrulur. Tavadaki yağ miktarı az ise biraz daha ilave edilebilir. Soğanlar kavrulunca içine kıyma ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kıyma suyunu çekince üzerine salça ve sarımsak rendesi ilave edip karıştırılır. Üzerine kabuğu soyulup küp-küp doğranan domatesler koyup biraz karıştırdıktan sonra ince olarak kıyılmış maydanozları ilave edip ocağın altını kapatın. Son olarak baharatlar da eklenip karıştırdıktan sonra hazırlanan iç harç patlıcanların içine paylaştırılır. İç harç bittikten sonra sosunu hazırlamak için sıvı yağı ve domates salçasını koyup kavrulur. Üzerine domatesi rendeleyip ekleyin. Çok az tuz kekik ve biraz su ilave edip bir iki kaynattıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız sos patlıcanların arasına dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis edilir.

19.01.2024 12:00:39
Tencerede Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tencerede Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tencerede Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024