Tava da karnıyarık yapımı için ilk olarak patlıcanları kızartmak gerekir. Patlıcan kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ içerisinden dört yemek kaşığı iç harç için ayrılır. Geri kalanı bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Yağ ısıtılır ve bu esnada patlıcanları kemer soyularak kızgın yağa konularak kızartılır. Kızaran patlıcanları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır. Bu sırada iç harç hazırlanır. İç harcı için soğanlar soyulur ve bir tencereye alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı ayrılan sıvıyağ eklenir ve soğan kavrulur.
Üzerine salçanın yarısı ve sarımsak eklenir. Bir adet yeşil biber küçük küçük doğranır eklenir. Ardından beş dakika kadar kavrulur ve kıyma eklenir. Kıyma kavrulurken domatesin biri soyulur ve küçük küçük doğranarak o da tencereye ilave edilir. Baharatlar ve tuzlar da eklenerek iyice karıştırılır. Domates de pişince ocaktan alınır. Karnıyarık tenceresine patlıcanları alınır ve ortaları tabanı kesilmeyecek şekilde kesilir. İçleri kıymalı harç ile doldurulur. Bir adet domates dilimlenir ve üzerine dizilir. Sosu için kalan salça biraz tuz ve iki su bardağı su çırpılarak tencereye eklenir ve ocağa alınıp kısık ateş de pişirilir. Ardından servis edilir.
Afiyet olsun.