Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıyarık da hazırlamak mümkündür. Sebzeli karnıyarığa istediğiniz her türlü sebzeyi ilave edebilirsiniz, mesela patates, kımızı biber, yeşil biber, kabak, bezelye, havuç gibi pek çok sebze ile yapılabilir.
Ayrıca sebzeli karnı yarık çok az miktarda yağ kullanılarak hazırlandığı için diyet yapan kişiler rahatlıkla tüketebilirler. Ayrıca içinde kullanılan sebzeler ile karnıyarık hem çok besleyici hem de vitamin ve mineraller bakımından oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Bu besleyici yemeği sebze sevmeyen eşinize ya da çocuklarınıza kolaylıkla yedirebilirsiniz. Sebzeli karnıyarığın yapılışı oldukça basit ve çok lezzetlidir, ayrıca vitamin deposu olan en güzel yemeklerden birisidir.

Sebzeli Karnıyarık İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 8 adet karnı yarıklık ince patlıcan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı papaya biber
  • 4-5 adet taze kültür mantarı
  • 2 adet domates (Birisi dibi için)
  • 1 adet küçük havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • 3 çorba kaşığı yemeklik zeytinyağı

Sebzeli Karnıyarığın Nasıl Yapılır?


Öncelikle patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım ve ortasını yardıktan sonra bir süre tuzlu suyun içinde bekleterek patlıcanın acısını çıkmasını sağlayalım.
Geniş büyük bir tavanın içine bir kaşık yağ koyduktan sonra patlıcanları çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patlıcanların kabukları aynı kızarmış gibi olacak. Patlıcanlar hazırlandıktan sonra patatesin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım, aynı şekilde kabağın kabuğunu soyduktan sonra küp gibi doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kültür mantarı da minik olacak şekilde doğradıktan sonra yeşil biber ve kırmızı biberin kök kısmını alın ve incecik doğrayın. Sarımsakları incecik dilimleyin, havucu küçük doğrayalım ve bir tane domatesin kabuğunu soyduktan sonra küçük olacak şekilde doğrayın. Patlıcanları pişirdiğimiz tavanın içine bir kaşık zeytinyağı koyalım ve doğradığımız bütün sebzelerin hepsini sırası ile kavurmaya başlayalım. İlk önce kuru soğan ve sarımsağı, ardından kırmızı ve yeşil biberi, patates, kabak, havuç, mantar ve domatesi sırası ile ilave ederek kavuralım. Daha sonra sebzeler tuzunu, karabiberini ekleyerek tatlandırın. Patlıcanların içini hazırladığımız sebzeli harç ile iyice dolduralım. Kalan bir tane domatesi rendeleyin ve bir kaşık yağ ile fırın kabının dibine dökelim. Ardından sebzeli karnı yarıkları dizelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Eğer isterseniz üzerine kaşa rendesi ilave edebilirsiniz. Ayrıca kaşar rendesi eklenmeden soğuduğu zaman yanında sarımsaklı yoğurt ile ikram edilebilir Afiyet olsun.
21.01.2024 10:36:21
Sebzeli Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024