Patatesli Karnıyarık Böreği

Patatesli Karnıyarık Böreği, Vazgeçilmez bir hamur işi çeşidi olan böreği sevmeyen yoktur herhalde. Bu nedenle bugün sizler için farklı bir börek çeşidi olan patatesli karnıyarık böreği tarifini paylaştım. Hazır yufkadan yapılan çıtır çıtır ve lezzetli mi lezzetli bu börek tarifi çok kısa bir süre içerisinde hazırlanıyor. Hem göze hitap etmesi hem mükemmel lezzeti hem de pratik yapılması nedeniyle sizler için güzel bir börek seçeneği olacağını düşündüğüm bu tarifi börek severler mutlaka denemelisiniz.
Dilerseniz patatesli karnıyarık böreğini kahvaltılarda tercih edebilir, çay saatlerinde ve özel davetlerinizde de misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Yani kısacası her öğünde yiyebileceğiniz bir börek çeşididir. Şahane lezzeti ile insanı yedikçe yedirten bu harika tarifi hazırlamaya başlayalım.

Patatesli karnıyarık böreği için Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • 3 tane orta boyda haşlanmış patates
  • 1 tutam dereotu ya da maydanoz
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzerine sürmek için

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
Patatesli karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri küçük bir tencerenin içerisinde aldıktan sonra üzerine su ilave ederek haşlanmaya bırakın.
Bu arada domatesleri ve yeşil biberi yıkayıp uzunlamasına dilimleyip hazır edin. Daha sonra kuru soğanın kabuğunu soyup kesme tatlısının üzerinde ince ince kıyın. Ardından haşlanan patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bir kabın içerisine rendeleyin. Orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağ ilave edip altını açtıktan sonra kıyılmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar kaybolduğunda tavanın içerisine rendelenmiş patatesleri de atarak kavurduktan sonra tuzunu ve baharatlarını da ekleyip biraz daha karıştırın ve daha sonra tavan altını kapatarak soğumaya bırakın. Bu arada bir kabın içerisine süt yumurta ve sıvı yağını ekleyip çırpma teli ile iyice çırpın. Daha sonra yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine alarak 4 eşit parçaya böldükten sonra hazırlamış olduğumuz sütlü karışımı fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün ve yufkaların geniş olan kısmına iç harçtan koyup kenarlarını kapatıp uç kısmına kadar sigara böreği şeklinde sarıp yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisinin üzerine alın. Kalan diğer yufkalar için de aynı işlemleri uyguladıktan sonra tepsiye dizdiğiniz yufkalara tek tek ortalarından bıçak yardımıyla tabanı kesilmeyecek şekilde hafif kesikler atın bu kesiklerin içine dilimlediğiniz biber ve domatesleri ve iri iri kıyılmış dereotu ya da maydanozları yerleştirdikten sonra bir kâsenin içerisinde çırptığınız yumurta ve yağ karışımını bütün yufkaların üzerine fırça yardımı ile bol miktarda sürüp biraz çörek otu serpin. Hazırladığınız patatesli karnıyarık böreklerini önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Böreğinizi fırından çıkarttıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:14:24
Patatesli Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Karnıyarık Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024