Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu eşsiz lezzetin tadına sizde doyamayacaksınız. Ayrıca çocuklarınıza et yediremiyor iseniz bir de bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Çocuklarınızın severek tükettiğini görünce gözlerinize inanamayacaksınız.
Deneyin pişman olmayacaksınız.

Hamuru İçin Malzemeleri

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)

İçi için

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Göz kararı karabiber, kırmızı pul biber
  • Göz kararı tuz

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?


Öncelikle mayalı karnıyarık poğaçanın hamurunu hazırlamaktan başlıyoruz. Öncelikle geniş ve ağzı kapaklı olan geniş bir kaba ılık sütü, yaş mayayı ve toz şeker ve tuzu koyup karıştırın. Daha sonra mayalanması için biraz çırpın. Daha sonra içine sıvı yağı koyup çırpın. Ilık olan süt soğuyunca içine yumurtanın akını içine atın. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırın. Daha sonra unu yavaş yavaş dökerek hamuru toparlamaya çalışın ve iki saat mayalanması için hamur kabının üzerini kapakla kapatıp, sofra bezi ile sarın.
Isı altında kalan hamur daha çabuk mayalanır.

Mayalı karnıyarık Poğaça içi için öncelikle derin bir tavaya, sıvı yağ koyup ocağın altını yakın. Daha sonra kuru soğanları yemeklik doğrayarak, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine yeşil biberi küçük doğrayıp, kıymayla beraber karıştırın. Daha sonra domatesi küçük doğrayın. Son olarak baharatlı istediğiniz ölçülerle koyup, tuzuna da baktıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

İki saat mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle daire gibi büyütün. İyice hamuru açtıktan sonra ortasına bir bıçak yardımıyla boydan bir kesik açın. Daha sonra ortasına karnıyarık harcını koyarak poğaçayı kapatın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha sonra üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Son olarak 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Şimdiden Afiyet Olsun.
19.01.2024 05:14:44
Mayalı Karnıyarık Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mayalı Karnıyarık Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mayalı Karnıyarık Poğaça"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024