Közde Karnıyarık

Közde karnıyarık, Közde karnıyarık oldukça zahmetli ve lezzetli bir yemektir. Eşsiz bir tada sahip olan közde karnı yarık hemen hemen herkesin reddedemeyeceği bir lezzettir. Özel günlerde, misafir alımlarında veya kendinizi göstermek istediğiniz her öğünde tercih etmeniz gereken bir yemek çeşididir. Sunum yapılan kişilerin beğenisini ve takdirini kazanmak istediğiniz anlarda sofralarınızda tercih edeceğiniz bir yemek çeşididir.
Közde karnıyarık ev halkınında her zaman sofralarda görmek istediği bir yemek çeşididir. Doyurucu ve besleyicidir. Lezzetli ve sağlıklıdır. Öğünlerinin dolu dolu geçmesini isteyen tüm bayanlara közde karnı yarık yapmalarını tavsiye ederiz. Mutlaka bu eşsiz lezzeti denemelisiniz.

Közde karnıyarık için gerekli olan malzemeler

  • 5 tane orta boy kalın patlıcan
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Közde karnıyarık sosu için gerekli olan malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Közde karnıyarık nasıl yapılır?


Öncelikle patlıcanları bol su ile yıkayıp kurutun. Kürdan yardımı ile patlıcanda birkaç delik açın. Patlıcanların acısının gitmesi için bir kovaya su doldurup suya tuz atın ve patlıcanları 10 dakika içinde bekletin.
Patlıcanların kabuklarını soymadan yağlı kâğıt serili fırın tepsisinde 200 derecelik ısınmış fırına sürün. 25 dakika közlenmesini bekleyin. Bu 25 dakikalık süreçte sizde soğanı soyun ve bir tava içerisine küçük küçük yemeklik bir şekilde doğrayın. Sonra yeşil biberleri yıkayarak soğan içerisine yine küçük bir şekilde doğrayın. İçine zeytinyağı koyarak kavurun. Biber ve soğan yumuşayınca ve soğan pembemsi bir renk alınca içerisine kıymayı ekleyin. Kıymayla beraber kavrulan soğan ve biber bu aşamada iyice yumuşayacaktır. Son olarak domatesi soyarak doğrayın ve tavanın kapağını kapatarak 10 dakika kızık ateşte pişirin. Bu arada sizde maydanozları ayıklayarak yıkayın ince ince bir tabak içerisine doğrayın. Tava içerisinde pişen kıymalı harç içine maydanozu ilave edin ve 5 dakika daha maydanozla pişirin. Sonrasında sarımsakları havanda döverek ilave edin ve geriye kalan karabiberi, tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek ocağın altını kapatın. Fırında közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve ortalarını uzunlamasına yarın. Fırın tepsisine birer birer dizin. Ortalarına çizik atılmış patlıcanların içine hazırlanan kıymalı harcı doldurun ve sosunu hazırlayın. Sosu hazırlamak için derin bir kâse içerisine domates salçasını koyarak üzerine su ekleyin. İyice çırpın ve biraz tuz atın. Fırın tepsisine dizilen közlenmiş patlıcanların dibine sosu dökün ve biraz üzerinde gezdirin. Son olarak ise 180 derecelik fırına sürün ve 15 ya da 20 dakika pişirin. Süre dolunca fırını kapatın ve biraz dinlendirin. Artık közde karnıyarık hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:05:01
Közde Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Közde Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Közde Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024