Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnıyarık Böreği, Genellikle peynirlisi yapılıyor ancak bu kıymalı yapılan karnıyarık böreğinin kıymalı şekline genelde lahmacun böreği adı da verilmektedir. Gerçekten de iç malzemesinin enfes lezzeti ile tıpkı lahmacunu anımsatan bir tariftir. Ama böreğin şekli aynı karnıyarığa benzediğinden dolayı kıymalı karnıyarık böreği deniliyor.
İsteğe bağlı olarak iç malzemesine kıyma yerine sevmiş olduğunuz herhangi bir peynir çeşidini de koyarak yapabilirsiniz. İç malzeme olarak eğer lor peyniri kullanacak iseniz içerisine birazda kaşar peyniri rendesi ilave edin daha lezzetli oluyor. Böreğin yanında ayran ve bol salata ile oldukça lezzetli bir akşam yemeği olabilir. Özellikle de sıcak, sıcak mükemmel bir lezzeti olan börek tarifidir. Hazır yufka ile yapılan her börekte olduğu gibi soğuduktan sonra çıtır kıvamına kaybediyor olsa dahi lezzet bakımından hiçbir değişiklik yok ancak iç malzemesi kıyma olduğundan dolayı biraz donar.

Kıymalı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım su bardağı kadar süt

İç Malzemesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Kekik, tuz, kimyon ve karabiber
  • 400 gram kadar yağlı kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane orta boy büyüklüğünde domates
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane yeşil biber

Üzeri için

  • Bir yemek kaşığı kadar süt
  • Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ, dilimlenmiş biber ve domates
  • Bir yumurta sarısı
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Bu enfes böreği yapmak için öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlamak için soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Daha sonra küçük, küçük doğramış olduğunuz biberi, ince, ince kıydığınız maydanozu ve rendelemiş olduğunuz sarımsağı ilave edin. Sonra baharatları, kıymayı ve tuzu aynı kap içine alarak güzelce yoğurmaya başlayın. Bu arada sos malzemesini de yine ayrı bir kap içinde yapın ve bir kenara alın. Birinci yufkayı mutfak tezgâhı üstüne serin ve daha önce yapmış olduğunuz sos malzemesinden kaşık kullanarak yufkanın her yerine gelecek şekilde dökerek yayın. Daha sonra üstüne ikinci yufkayı da serin ve tekrardan her yerine gelecek şekilde sostan dökün. Daha sonra önce boylamasına ortadan kesin daha sonra da enine olacak şekilde ortadan kesin. Tam dört parça üçgen şeklinde yufka olması gerekiyor her bir parçayı keserek tam sekiz parça üçgen yufka elde edin. Her parçanın kenar kısmına daha önce yapmış olduğunuz kıymalı harçtan bir miktar kadar koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkaları sardıktan sonra yufkanın uç kısmını sosa batırın ve yapıştırın. Sarmış olduğunuz tüm yufka parçalarını yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsinin içine yerleştirin. Bıçak kullanarak orta kısımlarına kesik atın ve üstlerine biber ile dilim domates koyun. Arta kalan diğer iki yufkayı da yine aynı işlemleri uygulayarak börek yaptıktan sonra tepsi için yerleştirin. Üzerleri için gerekli olan karışımı da bir kap içinde karıştırdıktan sonra böreklerin üstüne sürün. Önceden yüz seksen derece ısıtılan fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 10:05:29
Kıymalı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnıyarık Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024