Kaşarlı Karnıyarık

Kaşarlı Karnıyarık, Karnıyarık lezzetine bambaşka bir bakış açısı kazandıran bu tadı siz daha önce denediniz mi? Herkesin bildiği klasik karnıyarık yiyenler kaşarlı karnıyarık yediklerinde bu tattan kesinlikle vazgeçmek istemeyecekler. Özellikle akşam gelen misafirlerinize şık bir sunum servis etmek istiyorsanız mutlaka yemeklerinizin yanında kaşarlı karnıyarık yapmanızı tavsiye ederim.
Şimdiye kadar yaptığım kaşarlı karnıyarık tarifinden tek bir olumsuz eleştiri almadım. İkram ettiğim misafirlerimin övgülerinden sonra bu muhteşem yemeği artık sizlerle de paylaşıyorum. Mutlaka deneyin. Eminim pişman olmayacaksınız.

Kaşarlı Karnıyarık Malzemeleri

  • 6 adet küçük patlıcan
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça (Biber salçası ve domates salçası karışık)
  • Bir iki dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Kaşarlı Karnıyarık nasıl yapılır?


Kaşarlı Karnıyarık, Öncelikle patlıcanları alacalı yani şerit şerit soyup ortasına bıçak ile bir çizik atın. Daha sonra tuzlu suda karnıyarığın iç harcını hazırlayana kadar bekletin. Tuzlu suda bekletmenin sebebi, patlıcanların acısını suya salması içindir. Daha sonra ayrı bir tavada sıvı yağı ve soğanları küp doğrayın. Ben rondodan geçirmeyi tercih ediyorum.
Daha pratik ve lezzetli oluyor. Soğanlar hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar karıştırıyoruz Daha sonra içine kıymayı atıp karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra içine kırmızı biberi doğruyoruz. Sivri biberleri ince doğrayıp atıyoruz. Domatesi rendeden geçiriyoruz. En sonunda maydanozu ince kıyıp atın.

Kaşarlı Karnıyarık, Patlıcanları sudan çıkarıp havlu peçete sayesinde suyunu çekin. Kızartma yaptığınızda yağlar sıçramasın diye, kurulamak şarttır. Yağ kızarınca kuruladığınız patlıcanları teker teker kızartıp, yine fazla yağlarını alsın diye bir peçetenin üzerine alın. Bütün patlıcanlar kızardıktan sonra, patlıcanların büyüklüğüne göre bir borcam alın ve patlıcanları dizmeye başlayın. Daha sonra patlıcanlarda bıçakla kestiğiniz yerleri hafif açarak içine karnıyarık harcını doldurun. Daha sonra bir bardak sıcak su içine karışık salçayı ekleyerek çırpın. Kıvama gelince arzuya göre göz kararı tuzunu ekleyin ve borcama dökün. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirin.

Kaşarlı Karnıyarık, Pişen fırında kaşarlı karnıyarık yemeğini fırından çıkararak üzerine bolca gelecek şekilde karnıyarık üzerine gelecek şekilde dökün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızaran kaşarlı karnıyarık servise hazır hale gelir. Pilavın yanında sunumunu yapın. Şimdiden Afiyet Olsun.
20.01.2024 21:37:12
Kaşarlı Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024