Karnıyarık Sosu

Karnıyarık Sosu, Sebze konusundan çok şanslıyız. Çünkü Ülkemizde her çeşit sebze bulunmaktadır. Bu sebzelerin çeşit çeşit yemeği yapılmaktadır. Neredeyse bir tane sebzenin en az 4,5 çeşit yemeği vardır. Sebze çok besleyici olduğu için yemekleri de çok yapılır. Oturduğumuz hiçbir sofra sebze yemeksiz olmaz. Sebze yemeklerinin çoğu sade olmaz.
Birçok sebze yemeği etli yapılır. Etli yapılan sebze yemekleri hem besin değeri artar hem de tadı daha da güzel olur. Bir de bu yemeklerin üzerine güzel bir sos döker isek yemeğimizin tadına tat katar. Sebzelerin içinden en çok kullanılan patlıcandır. Patlıcanın da birçok yemeği vardır. En çok bilinenleri karnıyarık, imam bayıldı, dolma, patlıcan oturma ve daha birçok tarifi vardır. Ben bugün en çok sevdiğim ve sürekli yaptığım karnıyarık tarifi vereceğim. Karnıyarığı yapması kolay asıl lezzetini veren sostur. Hem sosunu hem de kendini yapmaya başlayalım.

Karnıyarık Sosu Malzemeleri

  • 5,6 tane patlıcan
  • 1 baş orta boy kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnıyarık Sosu için

  • 2 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Sosu Nasıl Yapılır?


Patlıcanların ortasından bir çizik atıp kızgın yağda her tarafını kızartalım.
Kızarttıktan sonra fırın tepsisine dizip çizik attığımız yerden patlıcanların içini açalım. Sonra içini hazırlayalım, kıymayı bir tavaya alalım sonra ocağa koyalım. Soğanların kabuğunu soyup ince ince doğrayalım. Biberlerin içini ayıklayıp doğrayalım. Domatesi rendeleyip hepsini kıymanın üzerine ilave edelim. Hepsini kavurmaya başlayalım, tuzunu ve de pul biberini de atıp kavurmaya devam edelim. Kavurduktan sonra hazırladığımız patlıcanların içine eşit bir miktar da koyalım. Şimdide sosunu yapalım sosu için domatesleri rendeleyip bir tavaya alalım biraz pişirip üzerine salçayı ekleyelim. Sonra sarımsakları ince bir şekilde doğrayıp onu da ekleyelim. Baharatını koyup üzerine suyunu ilave edelim. Sonra hazırladığımız sosu hazır olan karnıyarığın üzerine dökelim. Karnıyarığı 200 derecelik fırında yarım saat pişirelim.
19.01.2024 12:00:50
Karnıyarık Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnıyarık Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnıyarık Sosu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024