Karnıyarık Otu

Karnıyarık otu son zamanların en revaçta olan şifalı bitkileri arasında yerini almış durumda olan bir tür yabani çiçek olarak bilinmektedir. Tıpta adı pek duyulmasa da alternatif tıp alanında birçok kür için kendini kabul ettirmiş bir bitki olarak aranmaktadır. Ancak bu bitki de diğer bitkilerde olduğu gibi dikkatli ve ölçülü kullanılması gereken şifalı ürünlerden birisidir.
Özellikle de müsilaj özelliği nedeniyle belirlenen dozun dışında aşırı kullanılmamalıdır.

Karnıyarık Otu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?


Karnıyarık otu yaklaşık olarak 30 santimetre boyunda bir bitkidir. Bitkinin dışı tüylü bir yapıya sahiptir. Bu tüylü yapı üzerinde koyu renkli çiçekleri bulunmaktadır. Otsu bir yapısı vardır. Karnıyarık otunun şifası tohumlarında gizli bulunmaktadır. Tohumların içerinde bulunan sabit yağlar, glikozit ve müsilaj maddeleri birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Belli başlı faydaları şu şekilde sıralanabilir:
  • Bitkinin tohumundaki maddelerin idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Bu maddeler aynı zamanda kabızlığı da gidermektedir. Bu anlamda doğal müshil ilacı etkisi bulunmaktadır.
  • Kilo vermek isteyenler için de son derece büyük bir nimet olarak görülmektedir. Verdiği tokluk hissi sayesinde kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda da sindirime yardımcı olmaktadır.
  • Gaz sıkıntısı olanlar içinde bağırsakları rahatlatıcı özelliği vardır.
  • Yüksek kolesterolü olanların kolesterolünü düşürmede yardımcıdır.
  • Kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak şeker hastalarının rahat olmasına yardımcı olur.
  • Kolon kanseri başta olmak üzere birçok rahatsızlığı önlemede etkilidir.

Karnıyarık Otu Kullanımı ve Bazı Zararları Nelerdir?


Karnıyarık otunun tohumları suda kaynatılarak bir tür çay haline getirilir. Bu çay ılık bir şekilde içilerek fayda sağlanır. Elde edilen çayın aşırı tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra bu çayı içtikten sonra belirli gıdaların tüketilmemesi gerekmektedir. Bu gıdalar ve yan etkileri şu şekildedir;
  • Çayı içtikten sonra peynir yenmemelidir. Peynirin içerisindeki maddeler nedeniyle midede iltihaplanmaya ve asidoza neden olmaktadır.
  • Siyah çay, kola ya da kahve içilmemelidir. Bu içecekler bağırsakları kurutabileceğinden vitamin ve mineral alımı engellenmiş olur.
  • Alkol ve sigara içilmemelidir. Damar yağlanmasına neden olabilmektedir. Uzun süreli tüketilirse cinsel iktidarsızlık ve kısırlık dahi ortaya çıkabilir.
Karnıyarık otu içildikten sonra az biraz yoğurt, meyve veya salata yenilebilir. Bunun yanı sıra sebze çorbası içmek de fayda sağlamaktadır.
20.01.2024 04:21:40
Karnıyarık Otu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnıyarık Otu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnıyarık Otu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024