Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan olmaları gereklidir. Ayrıca patlıcanlar, düzgün orta boyda ve orta kalınlıkta olmalıdır.
Ardından karnıyarıkta kullanılan diğer malzemelerin de taze ve kararında olması gerekmektedir. Yukarıda anlattığımız kuralları uygulayarak şimdi sizlerle oldukça lezzetli ve mükemmel bir görselliği olan karnıyarık yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet çekirdeksiz kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 300 gr orta yağlı yemeklik kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 8 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcanları Kızartmak için

  • 1-1,5 su bardağı sıvıyağ

Karnıyarık Nasıl Yapılır?


Karnıyarık yemeği hazırlamaya öncelikle patlıcanların saplarını kestikten sonra alaca soyarak başlayalım. Soyduğumuz patlıcanları tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım.

Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkartarak bol suda yıkadıktan sonra iyice kurulayalım. Ardından kızartma tavamıza 1-1,5 su bardağı kadar sıvıyağı alarak kızdıralım.
Kurulanan patlıcanlara bıçak ucuyla birkaç kez batırıp hafifçe delerek kızgın yağın içine arkalı önlü pembeleştirerek kızartalım ve kâğıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını süzdürelim. Bizde bu arada iç harcımızı hazırlayalım.

Karnıyarığın iç harcını hazırlamak için orta boy bir tavaya 300 gr kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım. Kavrulan kıymaların üzerine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ekledikten sonra karıştıralım ve üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak kavurmaya devam edelim. Soğanlar kavrulurken üzerine 1 çorba kaşığı salça ekleyerek 3 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayalım ve doğranmış 2 adet sivri biberle birlikte soğanların üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domatesler diriliklerini kaybettikten sonra üzerine baharatları ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştıralım ve 1 tutam kıyılmış maydanozu iç harcımıza ekleyip karıştırarak ocaktan alalım. Kızartarak hazırladığımız patlıcanları cam bir fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizelim ve ortalarından boylamasına keserek hazırladığımız iç harcı patlıcanlara eşit şekilde dolduralım. İçleri dolan patlıcanların üzerine birer dilim domates ve birer tane sivri biber koyalım. Patlıcanların kenarından sıcak su ilave ederek sıcak fırında 15- 20 dakika kadar pişirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 22:06:20
Karnıyarık Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnıyarık Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnıyarık Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024