Karnıyarık Börek Peynirli

Karnıyarık Börek Peynirli, bu börek çeşidi genellikle hazır yufka ile hazırlanabileceği gibi, becerikli olan hanımlarımızın açtığı o incecik yufkalarla hazırlanabilir. Aslında hazır yufka hanımlar için en pratik börek pişirme hususunda yardımcı olan malzemedir. Aniden gelen misafirlere hemen aldığımız hazır yufka ile içerisine hazırlanan peynirli harç ile bu nefis lezzetteki karnıyarık böreği peynirli hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı oldukça basit olan karnıyarık böreği peynirli, ıspanaklı, kıymalı, patatesli ve daha pek çok lezzetli olan sebzelerle de hazırlamak mümkündür. Ayrıca karnıyarık böreği peynirli iç malzemesi için kullandığınız peynire domates ve yeşil biber ilave ederek pişirebilirsiniz. Aslında karnıyarık böreğini kaşar peyniri ve sucuk ile hazırladığınızda da tadı mükemmel olmaktadır. Bu börek özellikle insanların göz zevkine hitap ederken, damak lezzetinize de lezzet katmaktadır.

Karnıyarık Börek Peynirli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet hazır elde açılmış yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

Harcı için

  • 1 kâse beyaz ya da lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (Üzerine sürmek için)

Karnıyarık Börek Peynirli Nasıl Yapılır?


İlk önce tabağın içerisine aldığımız beyaz peyniri çatal yardımıyla iyice ezelim. Ardından ayıklayıp yıkadığımız maydanozu kesim tahtasının üzerinde incecik olacak şekilde kıyalım ve beyaz peynirin içine katarak karıştıralım.
Bu arada hazır yufkalardan birisini mutfak tezgâhının üzerine serelim. Kâsenin içinde hazırladığımız süt ve sıvı yağ karışımı ile yufkanın her yerini güzelce yağlayın. Üzerine ikinci kat yufkayı serelim ve onun üzerini de bolca karışım ile her yerini yağlayın. Yağlanıp hazırlanan yufkaları sekiz eşit parça olacak şekilde bıçak ile keselim. Böldüğümüz her parçanın içerisine peynirli harçtan koyalım. Peynirli harcı koyarak hazırladığımız yufka parçalarını çok fazla sıkmadan rulo şeklinde saralım. Ardından fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız börekleri birbirine değmeyecek şekilde dizelim. Bütün yufkaları hazırlama işlemini tamamladıktan sonra keskin bir bıçakla yufkaların üzerine çok bastırmadan çizik atalım ve ortasını elimizle açalım. En son işlemde yumurtayı çırpalım ve üzerine sürdükten sonra önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında yufkaların üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında pişen karnıyarık böreği peynirli servis tabağına alalım. Arzu ederseniz karnıyarık böreği peynirli yanında domates ve salatalık dilimleriyle ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:49:13
Karnıyarık Börek Peynirli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnıyarık Börek Peynirli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnıyarık Börek Peynirli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024