Ispanaklı Karnıyarık Böreği

Ispanaklı Karnıyarık Böreği, ıspanaklı börek herkesin en çok severek tükettiği hamur işi çeşitlerinden birisidir. Hazır yufka ile hazırlanan ıspanaklı börek özellikle karnıyarık havası verdiği için görsel olarak çok hoş görünmektedir. Ancak tadını mutlaka denediğinizde çok lezzetli bir börek olduğunu anlayacaksınız. Özellikle ıspanaklı börekte kullanılan kaşar rendesi ile mükemmel bir damak zevki sunmaktadır.
Bu börek çayın yanında ya da hafta sonu aileniz ile yaptığınız sabah kahvaltısında ikram edilebilir. Oldukça besleyici ve yaralı olan ıspanaklı böreğe bir de kaşa peyniri eklendiği zaman lezzeti iki katına ulaşmaktadır. Yapımı oldukça basit olan bu nefis ıspanaklı karnıyarık böreğini mutlaka denemelisiniz.

Ispanaklı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 6 adet hazır el açması yufka
  • Yarım kilo taze ıspanak
  • 1 adet kırmızı papaya biber
  • 300 gram lor peyniri
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam taze nane

Ispanaklı Karnıyarık Böreğinin sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 100 gram erimiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet yumurta
  • İçine rendelenmiş kaşar peynir
  • Üzerine çörek otu

Ispanaklı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?


İlk önce ıspanakları güzelce temizleyelim ve yıkayalım. Ardından ıspanaklar suyunu süzdükten sonra ince olacak şekilde kesme tahtasında kıyalım.
Doğradığımız ıspanakları elimiz ile çok fazla sıkmadan hafif bir şekilde ovuşturarak yumuşatın. Taze nane incecik doğradıktan sonra ıspanakların içerisine ilave edelim. Daha sonra ıspanağın içine kırmızı pul biberi, karabiberi, lor peyniri, tuzunu ve kırmızı papaya biberi ince doğrayarak ilave ettikten sonra bütün malzemeleri harmanlayalım. Ardından ıspanaklı karnıyarık böreğinin içine sürülecek olan sosu hazırlamaya geldi. Kâsenin içine eritilen tereyağını, yumurtaları ve sütü ilave ederek çırpalım. Mutfak tezgâhının üzerine bir tane yufkayı serelim. Daha sonra sos malzemesinde bir miktar dökerek fırça ile her yerine sürelim. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerin sererek aynı şekilde sos ile her yerini ıslatalım. Yufkayı önce dörde sonra da sekize olacak şekilde üçgen parçalar oluşturacak gibi keselim. Her ayrı üçgen parçanın içine bolca ıspanaklı malzemeyi ilave edelim ve bir parçada rendelenmiş kaşar peyniri ekledikten sonra çok sıkı olamayacak şekilde rulo olarak saralım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra hazırladığımız ıspanaklı börekleri dizelim. Böreklerin aynı karnı yarık gibi olması için bıçak ile ortasından yufkaları keselim. Daha sonra elimiz ile bastırmadan yufkanın kesilen kısmını yanlara doğru açalım. Diğer yufkaları da aynı işlem ile hazırladıktan sonra kalan sostan üzerine sürelim. Ardından çörek otu serpelim. Önceden derecede ısıttığımız fırında ıspanaklı karnıyarık börekleri kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Börekler kızardıktan sonra açık kalan kısımlarına bir miktar daha kaşar peyniri rendesi koyduktan sonra yeniden fırına verip eriyinceye kadar bekletelim. Fırından çıkardıktan sonra ıspanaklı karnıyarık böreğini servis yapalım.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:30:13
Ispanaklı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ispanaklı Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Karnıyarık Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024