Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği

Hazır yufkadan karnıyarık böreği, Pasta, börek, tatlı veya tuzlu yiyecekler Türk mutfağında fazlaca mevcuttur. Misafirimize, beş çaylarının yanına, kahvelerinizin yanına mutlaka tatlı veya tuzlu yiyecekler yapılır ve ikram edilir. Bu gelenek Osmanlı zamanlarından beri devam etmektedir. Günlerimizde ve yaz arkadaşlarımız çaya geldiği zaman bir tatlı ve bir tuzlu çeşit mutlaka yaparız.
Özellikle de her bayanın sürekli yaptığı börekler ikram masalarının baş köşesinde yerini alır. Misafirimize çeşit çeşit börekler yapar ikram ederiz. Bugün de ben sizlere hem görüntüsü ile hem de tadı ile çok güzel olan bir börek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Hazır yufkadan karnıyarık böreği için gerekli olan malzemeler

  • 6 adet yufka yani 1 paket
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu
Hazır yufkadan karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Karnıyarık börek için ilk olarak kuru soğanları soyup küp-küp ve küçük olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı çok küçük doğrayın ki yerken ağzınıza gelip sizi ve misafirinizi rahatsız etmesin. Soğanları doğradıktan sonra bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ile kuru soğanı koyup kavurmaya başlayın.
Soğanlar biraz kavrulup pembeleşmeye başladıktan sonra yeşil biberleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayıp ekleyin ve bir sürede biberleri kavurun. Bir veya iki dakika sonra kıymayı ekleyip kıymayı kavurmaya başlayın. Kıyma tam anlamı ile kavrulduktan sonra domateslerin kabuğunu soyun ve isterseniz rendeleyin isterseniz ise küçük küçük olacak şekilde doğrayıp kıymaya ekleyin. Daha sonra salçayı, baharatlarını ve tuzunu ekleyip tavanın kapağını kapatın. Domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kıymalı iç harç piştikten sonra bir kenara alıp soğuması için bekleyin.

1 adet yufkayı tezgâhın üzerine alın. Süt ve yağı bir kâse içerisinde birbirine karıştırın. Daha sonra yufkanın yarısına sütlü yağlı karışımdan sürün ve diğer yarısını da üstüne getirin ve üzerine tekrar süt ve yağ sürün. Yufkanız eğer çok büyük ise 8 üçgen parçası normal ise 6 adet üçgen parçası çıkacaktır. Üçgen şeklindeki yufkaların baş kısmını kıymalı iç harçtan koyup sarın. Çok sıkı olmasın ki çok kuru olmasın böreğiniz. Sardıktan sonra yufkanın üzerini kesin ve tepsiye dizin. Tüm yufkaya aynı işlemleri yaptıktan sonra üzerlerine yumurta ve çörek otu sürüp fırına koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:35:25
Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024