Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yemektir. Genellikle vejetaryen insanların çok sevdiği ve öğünlerinde sıkça yer verdiği sağlıklı bir yemektir.
Biraz zahmetli bir yemektir. Fakat lezzeti ile sofralarda yorgunluğu unutturan bir tada sahiptir. Yemeğin sadece sebzeden yapılmış olması vücuda ağırlık vermeyen yemekler arasında yer almasında rol oynamaktadır. Yalancı karnıyarık eti pek yemeklerde kullanmayan aileler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde öğünlerinizde hafif, doyurucu, sağlıklı ve lezzetli bir yemek arayışı içindeyseniz yalancı karnıyarık yemeğini mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ediyoruz. İşte yalancı karnıyarık tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Yalancı karnıyarık için gerekli malzemeler

  • 3 tane kalın patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 5 tane domates
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 tane kurutulmuş kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 su bardağı su

Yalancı karnıyarık nasıl yapılır?


Patlıcanları öncelikli olarak alacalı bir şekilde soyarak bir bıçak yardımıyla patlıcanlara kayık şekli verilir.
Sonrasında bir kovaya su doldurarak içine biraz tuz atın. Patlıcanları suyun içerisine koyun. Patlıcanların acısının alınması için bu işlem yapılmaktadır. Patlıcanları artık sudan çıkarın ve kurutun. Fırça yardımıyla az bir miktar patlıcanlara yağ sürün. Bu arada fırın tepsisinin dibine yağlı kâğıt sererek patlıcanları kâğıt üzerine koyun. Böylelikle patlıcanlar tepsiyi yapışmadan pişer. Patlıcanları önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Patlıcan tamamen pişene kadar fırında pişirin. Çatalla pişip pişmediğini kontrol edin. Patlıcanlar pişmişse fırını kapatın. Artık patlıcanların içine dolduracağımız harcın yapılmasına sıra geldi. Öncelikle soğanları soyun ve yemeklik bir şekilde doğrayın. Sonrasında yeşil biberi ve kırmızı biber i yıkayıp doğrayın. Son olarak maydanozu açıklayıp yıkayın. İnce ince kıyılmış bir şekilde doğrayın. Teflon tavayı ocak üstüne koyun ve ocağın altını yakın. Tava içerisine zeytinyağını koyarak soğanı doğranan biberleri ilave ederek kavurun. İyice kavrulduktan sonra domatesleri yıkayarak soğan ve biberin içine doğrayın. Karışım biraz piştikten sonra salçayı ve baharatları da koyarak 1-2 dakika daha kavurun. Sonra ocağın altını kapatın. Patlıcanları yanınıza alın ve pişen harcı patlıcanların içine doldurun. Sonra patlıcanlar geniş dipli bir tencereye dizilir ve dibine 1 bardak su koyularak bir müddet kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Pişen karnı yarıklar tabaklara alınıp servis yapılır. Yalancı karnıyarık hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:40:17
Yalancı Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yalancı Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yalancı Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024