Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz aylarında yerli patlıcan dediğimiz sebze ile yapıldığında daha farklı bir lezzette olur. Özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde ise bu yemek kemer patlıcan ile yapılmaktadır. Ama benim gibi bir karnıyarık yemeği seven birisi iseniz ve hormonlu gıdalardan uzak durmak istiyor iseniz.
Bu karnıyarık yemeğini patatesle de yaparak tüketebilir ve yiyebilirsiniz. Özellikle de her sebzenin mevsiminde tüketilmesi gerektiğine inanan birisi olarak birçok yemeği değişik sebzeler kullanarak farklı mevsimlerde de yapma şansınız vardır. Sağlıklı bireyler yetiştirebilmek ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için her sebzeyi mevsiminde tüketiniz. Sevdiğiniz yemekleri de o dönemin sebzelerini kullanarak yapınız. Gelelim patatesli karnıyarık yemeğimizin malzemelerine.

Patatesli karnıyarık malzemeleri

  • Bir kilo patates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Bir adet yeşil biber ve birkaç adet süs biberi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber, kimyon ve tuz
  • Bir yemek kaşığı biber salçası

Patatesli karnıyarık yemeği nasıl yapılır?


Yemeğimize başlamadan önce patateslerin iyice yıkanması gerekir. Böylelikle hijyen olarak gereken temizlik sağlanmış olur.
Daha sonrasında tüm patatesler soyularak düz bir kapak açılacak şekilde yatay veya dik bölümünden bir bıçak yardımı ile kesilir. Kalın kalan kısmın içerisi iyice oyularak harç için gereken boşluk patateslerin içerisinde elde edilir. Bu işlem tüm patateslere uygulandıktan sonra bir kenarda bekletilir. Kenarda bekletilmesinin nedeni birazdan kızartacağımız için üzerindeki suyun kuruması gerekmektedir. Diğer taraftan patatesleri kızartacağımız tava içerisine gerektiği kadar yağ konularak ocak üzerinde normal ateşte ısınmaya bırakılır. Isınan yağın içerisine aldığı kadar patates yerleştirilerek hepsi bitene kadar işlem tekrar edilerek kızartılır. Daha sonra tava ile işimizi bittiğinde yağın soğuması için bir kenara alınıp bekletilir ve iç harcımızı hazırlamak için biraz daha derin bir tava alınarak içerisine kıymalar ilave edilerek kısık ateşte suyunu bırakıp kavrulana kadar karıştırılır. Pişerek suyunu çeken kıymanın üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar ve sarımsaklar ilave edilerek pişinceye kadar karıştırılır.

Arkasından bir kaşık biber salçası eklenerek çok az su ilave edilir. Daha sonra baharatları da eklenerek salçanın kıyma ile özleşmesi sağlanır ve biraz kavurduktan sonra içerisine doğranmış domatesler atılarak en son yeşil biber ve süs biberleri de küçük küçük doğranıp atıldıktan sonra hepsinin pişmesi beklenir ve gereken pişirme ulaştığında harç ocaktan indirerek ılıması beklenir. Ilıyan ve dinlenen kıyma içi harcımız kızarttığımız patateslerin içerisine çok tıka basa olmayacak şekilde ağzında boşluk ile doldurularak daha önceden yağlayıp hazırladığımız fırın tepsisi içerisine sırta sıra yerleştirilir. Tüm bu işlemler patatesler bitene kadar tekrar edilir. İç harcının fazla gelmesi durumunda gereken kadar patates daha kızartılarak doldurulabilir. Fırın tepsisine dizilen Patatesli Karnıyarıklarımızın üzerine bir miktar domates salçası sulandırılarak eşit şekilde dökülür. Daha sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza yerleştirilerek yaklaşık olarak yarım saat pişirilir. Artık Patatesli karnıyarığımız servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:53:16
Patatesli Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024