Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. Patlıcan herkesin sevdiği ve birçok yemeği yapılabilen bir sebzedir. Ege Bölgesi' ndeki insanlar tarhana çorbasının yanında çiğ olarak tüketirler.
Yani bu sebze çiğ pişmiş her türlü yenmektedir.

Kızartmadan Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğe bağlı olarak yeşil biber
  • Tuz
  • Kara biber

Kızartmadan Karnıyarık Nasıl Yapılır?


Bu tarifte ilk önce patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra patlıcanları alacalı yani pijamalı şekilde kabuklarını soyun. Patlıcanların suyunu alması için bez ile iyice kurulayın. Kuruladıktan sonra da fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve patlıcanları tek tek yerleştirin. Patlıcanların üzerine fırça yardımı ile yağ sürün. Yaklaşık on beş dakika 200 derece fırında pişirin. Patlıcanlar fırında pişerken iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağ koyun ve kıymayı tavada yağ ile kavurun. Kıyma suyunu salıp çekip kavrulana kadar soğanları yemeklik yani küp-küp doğrayın. Doğradığınız soğanları tavaya atın ve kavurmaya devam edin.
Bunun gibi soğan ile kavrulan yemek harçlarında ilk önce eti sonra soğanı atın. Bunu yapmanızın nedeni ise yemeğimiz soğan kokmaması içindir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra domatesleri küp-küp doğrayın veya rendeleyin ve tavaya kıyma ve soğanların yanına ekleyin. Tuzunu ve kara biberini ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bir bardak sıcak suya salçayı koyun ve salçayı eritin. Eriyen salçayı tavaya dökün. Bu arada ara ara fırındaki patlıcanları kontrol etmeyi unutmayın. Karnıyarığın iç harcı suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen patlıcanları çıkarın ve başından ve sonundan birer parmak bırakarak patlıcanları yarın. Yarma işlemi yaparken patlıcanın alt kısmını kesmemeye özen gösterin. Daha sonra kaşık ile bıçak ile kestiğiniz yerleri ezin ve o kısmı genişletin. Genişletilen kısma hazırladığınız iç harcı koyun. Daha sonra patlıcanları borcama yerleştirin. Bir su bardağı sıcak suya bir yemek kaşığı domates salçası koyun ve salçayı eritin. Patlıcanların içine su gelmeyecek şekilde salçalı suyu borcama dökün. Patlıcanların üzerine tüm şekilde yeşil biberleri koyun. Daha sonra yaklaşık yirmi dakika fırında pişirin. Serviste yanına pirinç pilavı ve cacık yapabilirsiniz. Kızartmadan Karnıyarık yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun. Bu yemeği yedikten sonra bir daha patlıcanı kızartmadan karnıyarık yapacaksınız.
21.01.2024 04:44:31
Kızartmadan Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kızartmadan Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kızartmadan Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024