Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.

Kıymasız karnıyarık için gereken malzemeler

  • 6 adet orta bo
    y kemer patlıcan
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 8-10 adet yeşil isteğe göre kırmızı biber (Acı seviyorsanız acı biber)
  • 4-5 adet orta büyüklükte domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Kıymasız karnıyarık nasıl yapılır?


Patlıcanları soymadan önce güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız patlıcanları alacalı (Pijamalı) soyuyoruz. İç harcı koyacağımız yere bıçak ile bir çizik atılır. Patlıcanlar genişçe bir süzgece konulur ve tuzlanarak suyunu bırakması sağlanır. Patlıcanları kızartmak için bir tavaya yeteri kadar sıvı yağı koyup patlıcanları kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların yağını alması için bir havlu peçete üzerine alıyoruz. Ardından yeşil ya da isteğe göre kırmızı biberleri aynı yağ içinde kızartıyoruz. Başka bir tavada iç harcımızı hazırlıyoruz. Tavaya kızartma yaptığımız yağdan yeteri kadar alıyor ve soyup küçük küçük doğradığımız soğanları kavurmak üzere içine döküyoruz. Hafif pembeleşen soğanın içine salçaları ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
Ardından yıkayıp kabuklarını soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domatesler suyunu salınca ve hafif ezilince tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekliyoruz. Ateşin altını kapamadan biraz önce sarımsakları da ekleyip bir, iki çeviriyoruz. İç harcımızı biraz ılıması için kenara alıyoruz. Kızarttığımız ve artık soğumuş olan patlıcanları çizik attığımız yerden elimizle açıyoruz ve ardından ılıyan harçtan içine koyuyoruz. Bu işlemi bütün patlıcanlara uygulayıp, geniş bir bor cama güzelce sıra sıra diziyoruz. Dizdiğimiz patlıcanların üzerine kızartmış olduğumuz biberlerden birer tane koyuyoruz. Artan harcı ve kızarttığımız kalan biberleri patlıcanların aralarına boşluk olan yerlere gezdiriyoruz. Son olarak kaynamış suyumuzu ilave edip 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından aldığımız pişen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz yanına pirinç pilavı da ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:05:05
Kıymasız Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymasız Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymasız Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024