Patlıcanları soymadan önce güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız patlıcanları alacalı (Pijamalı) soyuyoruz. İç harcı koyacağımız yere bıçak ile bir çizik atılır. Patlıcanlar genişçe bir süzgece konulur ve tuzlanarak suyunu bırakması sağlanır. Patlıcanları kızartmak için bir tavaya yeteri kadar sıvı yağı koyup patlıcanları kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların yağını alması için bir havlu peçete üzerine alıyoruz. Ardından yeşil ya da isteğe göre kırmızı biberleri aynı yağ içinde kızartıyoruz. Başka bir tavada iç harcımızı hazırlıyoruz. Tavaya kızartma yaptığımız yağdan yeteri kadar alıyor ve soyup küçük küçük doğradığımız soğanları kavurmak üzere içine döküyoruz. Hafif pembeleşen soğanın içine salçaları ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
Ardından yıkayıp kabuklarını soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domatesler suyunu salınca ve hafif ezilince tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekliyoruz. Ateşin altını kapamadan biraz önce sarımsakları da ekleyip bir, iki çeviriyoruz. İç harcımızı biraz ılıması için kenara alıyoruz. Kızarttığımız ve artık soğumuş olan patlıcanları çizik attığımız yerden elimizle açıyoruz ve ardından ılıyan harçtan içine koyuyoruz. Bu işlemi bütün patlıcanlara uygulayıp, geniş bir bor cama güzelce sıra sıra diziyoruz. Dizdiğimiz patlıcanların üzerine kızartmış olduğumuz biberlerden birer tane koyuyoruz. Artan harcı ve kızarttığımız kalan biberleri patlıcanların aralarına boşluk olan yerlere gezdiriyoruz. Son olarak kaynamış suyumuzu ilave edip 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından aldığımız pişen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz yanına pirinç pilavı da ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.