Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan yemeklerinin başında gelmektedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapım aşaması biraz zahmetli olsa da lezzeti ile sofrada yorgunluğu unutturan bir yemektir. Yaz, kış her mevsim sofralarda yer alabilen kıymalı karnı yarık herkesin beğenisini kazanmaktadır.
Sizde aile fertleri tarafından tam not almak istiyorsanız bu akşam menüde kıymalı karnıyarık yapmanızı tavsiye ederiz. Kıymalı karnı yarık Türk mutfağında oldukça sevilen ve hemen hemen kimsenin hayır diyemediği lezzetler arasında üst sıralarda yer almaktadır. İşte kıymalı karnı yarık tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı karnıyarık için gerekli malzemeler

  • 4 tane orta boy kalın patlıcan
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane büyük boy domates
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 deste maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Kıymalı karnıyarık nasıl yapılır?


Öncelikle patlıcanları ve yeşil biberi yıkayın. Yıkadıktan sonra patlıcanları alacalı bir şekilde soyarak ortadan patlıcanın karın bölgesine bıçakla derin bir çizik atın.
Bıçak patlıcanın diğer tarafından çıkmayacak şekilde her patlıcanın karın bölgesine uzunlamasına yarıklar açın. Sonra bir kova içerisine su doldurarak ve su içine tuz atarak patlıcanları suyun içine koyun. Bu işlem patlıcanların acısını almak için uygulanmaktadır. Patlıcanlar suda beklerken sizde biberi ve soğanı küçük küçük yemeklik bir şekilde doğrayın. Teflon bir tava içerisine zeytinyağını koyarak soğanı ve biberi kavurmaya başlayın. Soğan ve biber yumuşayınca ve soğan pembemsi bir renk alınca içine kıymayı ekleyin. Bir müddet de kıyma ile kavurun. Kıymada piştikten sonra içine domatesi soyarak doğrayın. Tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte karnı yarık harcını pişirin.

Karışım pişerken sizde maydanozları ince ince kıyarak doğrayın ve sonrasında karışım içine ilave ederek karıştırın. Maydanoz ilave edildikten sonra karabiber, pul biber, kimyon ve salça karışım içerisine eklenir. Yaklaşık 5 dakika daha pişen harcın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında büyük bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin ve ocağın altını yakın. Patlıcanları sudan çıkararak kurutun ve yağ içerisinde kızartmaya başlayın. Kızaran patlıcanları karnıyarık tenceresi içerisine dizin ve içine karnıyarık harcını doldurun. Bol malzeme ile karnıyarık içleri doldurularak ocağın altını açın. Bu sırada bir miktar su içerisine salça ekleyerek iyice çırpın bir tutam tuz ekleyin ve karnı yarıkların üzerinde gezdirin. Salçalı su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Artık kıymalı karnıyarık hazır. Sıcak servis yapmalısınız.

Afiyet olsun.

20.01.2024 01:37:32
Kıymalı Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024