Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de damaklara hitap eden bir tarif olma özelliğine sahiptir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılmasından dolayı da oldukça avantajlı bir tariftir.
İçindeki malzemelerin bolluğu ve farklı olması ile de birçok çeşidinin yapılabileceği karnıyarık böreği mükemmel bir tariftir. Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzete sahip olan karnıyarık böreği oldukça hafif bir lezzette olduğu için herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir. İşte bu kadar lezzetli ve gevrek olan, yapımıyla da zahmetsiz ve zamanınızı almayan bir özelliğe sahip olan karnıyarık böreğin yapılışını beraber inceleyelim;

Karnıyarık böreği için gerekli malzemeleri

  • 2 adet böreklik yufka,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • 1 adet yumurta,
  • 150 gram kıyma,
  • 1 adet orta boy,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet orta boy domates,
  • 2 tutam maydanoz,
  • Bir tutam tuz ve karabiber,

Üzeri için

  • 1 adet domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • Bir miktar çörek otu,

Karnıyarık böreği nasıl yapılır?


Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamak için bir tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyun.
Daha sonra küp-küp doğranmış olan kuru soğanı ekleyerek hafif bir pembe renk alıncaya kadar pişirin. Ardından ince ince doğranmış olan yeşil biberleri koyup bir tur karıştırın ve yine aynı şekilde kırmızı biberleri de ekleyerek karıştırın. İyice kıvam alan malzemelerin içine kıymayı ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Daha sonra soyarak küp-küp doğranmış olan domatesleri de ekleyin ve isteğinize göre tuz ve karabiber atarak bir süre karıştırın. En son olarak küçük küçük doğranmış olan maydanozları da bu karışıma ekleyerek yaklaşık olarak beş dakika boyunca pişirildikten sonra ocaktan indirin. Diğer taraftan başka bir kabın içerisine bir miktar su ve zeytinyağı ekleyerek iyice çırpın ve bir köşede dinlenmeye bırakın.

Yufkalardan birini alarak sekiz eşit parçaya bölün ve bir parçasını alarak hazırlamış olduğunuz yağlı sostan bir miktar sürün. Üzerine bir yufka parçası daha koyun ve kıymalı hardan bir miktar içine koyun. Daha sonra yavaş yavaş fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Ardından bir bıçak yardımı ile böreğin üzerine bir çizik atarak bir miktar yarın ve üstüne yumurta sarısı sürün. Daha sonra bir parça yeşil biber ve bir parça domatesi yarık açtığınız yere koyun. Daha sonra üzerine bir miktar çörek otu serperek daha önceden yağlanmış olan fırın tepsisinin içine dizin. Tüm börekler bu şekilde hazırlandıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Karnıyarık börekleriniz piştikten sonra artık servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte son derece lezzetli olan, görünümü ve lezzeti ile size farklı bir lezzet sunan karnıyarık böreğin yapılışı bu kadar basittir. Sizde hemen deneyerek sofranızı daha zengin ve muhteşem bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:48:06
Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnıyarık Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri ...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024