Etli Karnıyarık

Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri yararlansın istenir. Etli karnıyarığı kıymalı ya da kuşbaşılı yapılabiliriz eğer aile fertleri kuzu eti yiyorlarsa kuşbaşını kuzu etinden hazırlanmış olması farklı lezzetler katar. Genellikle tepsi ile fırına verilerek yapılır ama dileyen pilav ya da karnıyarık tavasında da pişirebilir.
Karnıyarık denince yanında garnitüre gerek yoktur, ama karnıyarığın ikiz kardeşi diyebileceğimiz pirinç pilavı ve ayran olmasa olmazdır. Bunlar yemeği tamamlayan en önemli iki unsurdur, özellikle misafir ağırlarken buna çok dikkat edilmelidir. Şimdi herkesin çok sevdiği karnıyarığın tarifine geçelim. Karnıyarıkta patlıcanların acı patlıcan olmamaları önemlidir, bunu bakkalcıya ya da marketçiye sorarak öğrenebiliriz.

Etli karnıyarık için gerekli olan malzemeler

  • 7 adet kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10 adet çarliston biber
  • Biraz maydanoz
  • 400 gram et
  • 2 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Etli Karnıyarık nasıl yapılır?


Patlıcanların yıkadıktan sonra Alacalı olarak soyun, sap kısmını kesmeyin çok uzunsa kısaltın. Patlıcanın ortasını düz bir şekilde keserek hazırlanacak olan iç harcı için yer yapın. Patlıcanlar derin bir tavada yağda eşit olarak kızartın.
Kızarmış olan patlıcanları kâğıt havlu üzerine dizerek yağının alınmasını sağlayın. Biberlerin 5 tanesini ve soğanları ince ince doğrayın. Domateslerin 2 tanesinin kabuğunu soyarak küçük küçük doğrayın. Burada kullanacağınız et kuşbaşı olacaksa küçük küp-küp doğrayarak küçük bir tavada kısık ateşte et kendi suyunu çekene kadar haşlanmasını sağlayın. Kıymada bu işleme gerek duyulmaz.

Küçük bir tavaya sıvı yağ koyun, biberleri soğanı ve eti tavada kavurun salçasını ekleyin küçük doğranmış domatesleri tuzunu ve az karabiberini ekleyerek biraz pişirin. İsteğe bağlı olarak sarımsakları da ezerek ekleyebilirsiniz. İnce doğranmış maydanozu da ekleyerek ocaktan alın. Hazırladığımız iç harcını patlıcanların içerisine doldurarak tepsiye dizin. Fırın tepsisini süslemek için artan domatesleri halka şeklinde keserek, her patlıcana bir tane gelecek şekilde dizin. Çarliston biberleri de parmak uzunluğunda keserek patlıcanların üzerine koyun. Sonra ısıtılmış fırında biberler ve domates kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:17:29
Etli Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Karnıyarık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Karnıyarık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekm...
Devamını Oku

Karnıyarık

Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yar...
Devamını Oku

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanl...
Devamını Oku

Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğ...
Devamını Oku

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça...
Devamını Oku

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ...
Devamını Oku

Kızartmadan Karnıyarık

Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz seb...
Devamını Oku

Yalancı Karnıyarık

Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken y...
Devamını Oku

Tavada Karnıyarık

Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek t...
Devamını Oku

Kıymasız Karnıyarık

Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıy...
Devamını Oku

Kabak Karnıyarık

Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli o...
Devamını Oku

Pirinçli Karnıyarık

Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyar...
Devamını Oku

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıy...
Devamını Oku

Oktay Usta Karnıyarık

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük a...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlı...
Devamını Oku

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çok da zor değildir. Karnıyarık patlıcan...
Devamını Oku

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz ayl...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Karnıyarık

Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyar...
Devamını Oku

Kıymalı Karnıyarık

Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan ye...
Devamını Oku

Mayalı Karnıyarık Poğaça

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024