{ "title": "Yalancı Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/yalanci-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 00:40:17", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yemektir. Genellikle vejetaryen insanların çok sevdiği ve öğünlerinde sıkça yer verdiği sağlıklı bir yemektir. Biraz zahmetli bir yemektir. Fakat lezzeti ile sofralarda yorgunluğu unutturan bir tada sahiptir. Yemeğin sadece sebzeden yapılmış olması vücuda ağırlık vermeyen yemekler arasında yer almasında rol oynamaktadır. Yalancı karnıyarık eti pek yemeklerde kullanmayan aileler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde öğünlerinizde hafif, doyurucu, sağlıklı ve lezzetli bir yemek arayışı içindeyseniz yalancı karnıyarık yemeğini mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ediyoruz. İşte yalancı karnıyarık tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Yalancı karnıyarık için gerekli malzemeler
Yalancı karnıyarık nasıl yapılır?

Patlıcanları öncelikli olarak alacalı bir şekilde soyarak bir bıçak yardımıyla patlıcanlara kayık şekli verilir. Sonrasında bir kovaya su doldurarak içine biraz tuz atın. Patlıcanları suyun içerisine koyun. Patlıcanların acısının alınması için bu işlem yapılmaktadır. Patlıcanları artık sudan çıkarın ve kurutun. Fırça yardımıyla az bir miktar patlıcanlara yağ sürün. Bu arada fırın tepsisinin dibine yağlı kâğıt sererek patlıcanları kâğıt üzerine koyun. Böylelikle patlıcanlar tepsiyi yapışmadan pişer. Patlıcanları önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Patlıcan tamamen pişene kadar fırında pişirin. Çatalla pişip pişmediğini kontrol edin. Patlıcanlar pişmişse fırını kapatın. Artık patlıcanların içine dolduracağımız harcın yapılmasına sıra geldi. Öncelikle soğanları soyun ve yemeklik bir şekilde doğrayın. Sonrasında yeşil biberi ve kırmızı biber i yıkayıp doğrayın. Son olarak maydanozu açıklayıp yıkayın. İnce ince kıyılmış bir şekilde doğrayın. Teflon tavayı ocak üstüne koyun ve ocağın altını yakın. Tava içerisine zeytinyağını koyarak soğanı doğranan biberleri ilave ederek kavurun. İyice kavrulduktan sonra domatesleri yıkayarak soğan ve biberin içine doğrayın. Karışım biraz piştikten sonra salçayı ve baharatları da koyarak 1-2 dakika daha kavurun. Sonra ocağın altını kapatın. Patlıcanları yanınıza alın ve pişen harcı patlıcanların içine doldurun. Sonra patlıcanlar geniş dipli bir tencereye dizilir ve dibine 1 bardak su koyularak bir müddet kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Pişen karnı yarıklar tabaklara alınıp servis yapılır. Yalancı karnıyarık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }