{ "title": "Tencerede Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/tencerede-karniyarik.jpg", "date": "19.01.2024 12:00:39", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tencerede karnıyarık, tarifi gerçekten çok hafif bir tarihtir. Yağda kızartmadan yapılan bu tarif hem sağlıklı hem besleyici hem de doyurucudur. Benim gerçekten özel günlerde ve davetlerimde kullandığım bu tarifin yanında bir pilav yaparak ama yemek olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. İster bulgur isterseniz de pirinç pilavı eşliğinde pirinç pilavı ile birbirlerine çok yakışacak bir yemektir. Patlıcanları kızartırken içine çektiği yoğun kızartma yağından kurtulup onun yerine suda pişen sağlıklı bir patlıcan yiyebilirsiniz. Sizleri daha fazla bekletmeden bu lezzetli ve sağlıklı tencerede karnıyarık tarifini paylaşalım. Hiç zaman kaybetmeden bir alıp sevdiklerinize beraber bu lezzetin tadına varın.

Tencerede karnıyarık için gerekli olan malzemeler
İç harcının yapılışı için
Sosu için
Tencerede karnıyarık nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkanıp alacalı olarak soyulur ve üzerine hafifçe bir çizik atılıp içi hafif tuzlanır. Patlıcanlar bir tavaya koyulup üzerine yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve tavanın kapağını kapatıp orta ateşte arada bir çevirerek güzelce kızartılır. Kızaran patlıcanları tavadan çıkarıp geniş bir karnıyarık tenceresine konur ve bir kaşık yardımı ile çizdiğiniz çizikten açılır. Başka bir taraftan patlıcanların iç harcını hazırlamak için patlıcanları kızarttığımız tavaya soğanları ince ince doğrayın ve koyun. Biraz kızardıktan sonra biberleri de aynı şekilde doğrayın ve üzerine dökün. Üzerine bir tutam tuz atılıp orta ateşte kavrulur. Tavadaki yağ miktarı az ise biraz daha ilave edilebilir. Soğanlar kavrulunca içine kıyma ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kıyma suyunu çekince üzerine salça ve sarımsak rendesi ilave edip karıştırılır. Üzerine kabuğu soyulup küp-küp doğranan domatesler koyup biraz karıştırdıktan sonra ince olarak kıyılmış maydanozları ilave edip ocağın altını kapatın. Son olarak baharatlar da eklenip karıştırdıktan sonra hazırlanan iç harç patlıcanların içine paylaştırılır. İç harç bittikten sonra sosunu hazırlamak için sıvı yağı ve domates salçasını koyup kavrulur. Üzerine domatesi rendeleyip ekleyin. Çok az tuz kekik ve biraz su ilave edip bir iki kaynattıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız sos patlıcanların arasına dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis edilir.

" } ] }