{ "title": "Tavuklu Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/tavuklu-karniyarik.jpg", "date": "21.01.2024 18:28:50", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen patlıcan mümkün değilse de iyice tuzlu suya batırılarak yapılması tavsiye edilmektedir. Derin bir kaba şeritli şekilde soyarak koyduğunuz patlıcanları tuzlu suya iyice basarsak acılığını alacağından yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. Tavuklu karnıyarık yemeğinde kullanacağınız tavuk eti kemiksiz olması gerekmektedir.

Tavuklu Karnıyarık malzemeleri
Sosu için
Beşamel sosu için
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Şerit şeklinde kesilen patlıcanları ortasından soyalım ve tencerenin dibi dolu olacak şekilde yağda kızartalım. Tavuk etleri küçük parçalar halinde doğranarak derin bir tavada tavuk etleriyle birlikte ince doğradığımız soğanları kavuralım ve defne yaprağı da ekleyerek kavuralım. Sonrasında biberleri yemeklik doğrayarak karışıma ilave edelim. Domatesleri de küp olacak şekilde ekleyelim ve tuz ile baharatları da ilave ederek son kez kaşıkla alt üst ederek karıştıralım ve tencerenin altını kapatalım. Karışımdan defne yapraklarını çıkararak karışımı borcama alalım ve patlıcanları da borcama alarak iyice içini açalım ve tavuklu harç ile dolduralım. Sosu için sıcak suda salça ve tuzu iyice karıştırarak elde ettiğimiz sosu patlıcanların üzerinde gezdirelim.

Diğer yandan beşamel sos için un ve tereyağını hızlı şekilde topak olmayacak şekilde kavuralım. Üzerine süt ilave ederek iyice çırpalım. Olduğundan daha fazla koyu olursa tekrar süt ilave edebilirsiniz. Son olarak tuz ve karabiberi de ilave edelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alarak patlıcanların üzerini kapayacak şekilde beşamel sostan sürelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }