{ "title": "Tavada Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/tavada-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 15:49:07", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağır bir yemektir. Yağlı ve etli bir yemek olduğu için kontrollü tüketmekte fayda vardır. Özellikle yağ ve kilo problemi olan kişilerin dikkatli tüketmesi gerekir. Karnıyarık pirinç pilavı cacık ve salata eşliğinde mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Şimdi tava da karnıyarık tarifine bakalım.

Tavada karnıyarık yapımı için gerekli malzemeler
Tavada karnıyarık nasıl yapılır?

Tava da karnıyarık yapımı için ilk olarak patlıcanları kızartmak gerekir. Patlıcan kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ içerisinden dört yemek kaşığı iç harç için ayrılır. Geri kalanı bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Yağ ısıtılır ve bu esnada patlıcanları kemer soyularak kızgın yağa konularak kızartılır. Kızaran patlıcanları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır. Bu sırada iç harç hazırlanır. İç harcı için soğanlar soyulur ve bir tencereye alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı ayrılan sıvıyağ eklenir ve soğan kavrulur. Üzerine salçanın yarısı ve sarımsak eklenir. Bir adet yeşil biber küçük küçük doğranır eklenir. Ardından beş dakika kadar kavrulur ve kıyma eklenir. Kıyma kavrulurken domatesin biri soyulur ve küçük küçük doğranarak o da tencereye ilave edilir. Baharatlar ve tuzlar da eklenerek iyice karıştırılır. Domates de pişince ocaktan alınır. Karnıyarık tenceresine patlıcanları alınır ve ortaları tabanı kesilmeyecek şekilde kesilir. İçleri kıymalı harç ile doldurulur. Bir adet domates dilimlenir ve üzerine dizilir. Sosu için kalan salça biraz tuz ve iki su bardağı su çırpılarak tencereye eklenir ve ocağa alınıp kısık ateş de pişirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }