{ "title": "Sebzeli Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/sebzeli-karniyarik.jpg", "date": "21.01.2024 10:36:21", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejetaryen kişiler için sebzeli karnıyarık da hazırlamak mümkündür. Sebzeli karnıyarığa istediğiniz her türlü sebzeyi ilave edebilirsiniz, mesela patates, kımızı biber, yeşil biber, kabak, bezelye, havuç gibi pek çok sebze ile yapılabilir. Ayrıca sebzeli karnı yarık çok az miktarda yağ kullanılarak hazırlandığı için diyet yapan kişiler rahatlıkla tüketebilirler. Ayrıca içinde kullanılan sebzeler ile karnıyarık hem çok besleyici hem de vitamin ve mineraller bakımından oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Bu besleyici yemeği sebze sevmeyen eşinize ya da çocuklarınıza kolaylıkla yedirebilirsiniz. Sebzeli karnıyarığın yapılışı oldukça basit ve çok lezzetlidir, ayrıca vitamin deposu olan en güzel yemeklerden birisidir.

Sebzeli Karnıyarık İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sebzeli Karnıyarığın Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım ve ortasını yardıktan sonra bir süre tuzlu suyun içinde bekleterek patlıcanın acısını çıkmasını sağlayalım. Geniş büyük bir tavanın içine bir kaşık yağ koyduktan sonra patlıcanları çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patlıcanların kabukları aynı kızarmış gibi olacak. Patlıcanlar hazırlandıktan sonra patatesin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım, aynı şekilde kabağın kabuğunu soyduktan sonra küp gibi doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kültür mantarı da minik olacak şekilde doğradıktan sonra yeşil biber ve kırmızı biberin kök kısmını alın ve incecik doğrayın. Sarımsakları incecik dilimleyin, havucu küçük doğrayalım ve bir tane domatesin kabuğunu soyduktan sonra küçük olacak şekilde doğrayın. Patlıcanları pişirdiğimiz tavanın içine bir kaşık zeytinyağı koyalım ve doğradığımız bütün sebzelerin hepsini sırası ile kavurmaya başlayalım. İlk önce kuru soğan ve sarımsağı, ardından kırmızı ve yeşil biberi, patates, kabak, havuç, mantar ve domatesi sırası ile ilave ederek kavuralım. Daha sonra sebzeler tuzunu, karabiberini ekleyerek tatlandırın. Patlıcanların içini hazırladığımız sebzeli harç ile iyice dolduralım. Kalan bir tane domatesi rendeleyin ve bir kaşık yağ ile fırın kabının dibine dökelim. Ardından sebzeli karnı yarıkları dizelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Eğer isterseniz üzerine kaşa rendesi ilave edebilirsiniz. Ayrıca kaşar rendesi eklenmeden soğuduğu zaman yanında sarımsaklı yoğurt ile ikram edilebilir Afiyet olsun.
" } ] }