{ "title": "Kuşbaşılı Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/kusbasili-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 08:24:41", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koyarak yapmaya karar verdim. Yaptığımda beğenilerek yenildi. Şimdi size özellikle denemenizi istediğim kuşbaşılı karnıyarık tarifini vereceğim.

Kuşbaşılı Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeleri
Kuşbaşılı Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyalım. Patlıcanların orta kısımlarını bıçak yardımıyla keselim, fırında kızartacaksanız fırçayla patlıcanları yağlayarak önceden ısıtılmış fırına koyalım. Yağda da klasik yöntemle kızartabilirsiniz. Kuşbaşı eti daha küçük olacak şekilde doğrayalım. Kuşbaşı etinin üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayınca kızarmaya başlayınca yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve biberi de ilave edelim. Soğanlar kızarıncaya kadar karıştıralım. Soğanlar kızarınca tuzu, karabiberi, pul biberi ve salçayı da ekleyip iyice karıştıralım. Kızartmış olduğumuz patlıcanları bıçakla kestiğimiz kısma hazırladığımız kuşbaşılı karışımı koyalım. Salçayı ve biraz sıvı yağı bir kâsede iyice karıştıralım. Hazırladığımız sosu kuşbaşılı karnıyarığın üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Kuşbaşılı karnıyarıklarımız servise hazırdır.

Afiyet şifa olsun.
" } ] }