{ "title": "Közde Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/kozde-karniyarik.jpg", "date": "21.01.2024 05:05:01", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Közde karnıyarık, Közde karnıyarık oldukça zahmetli ve lezzetli bir yemektir. Eşsiz bir tada sahip olan közde karnı yarık hemen hemen herkesin reddedemeyeceği bir lezzettir. Özel günlerde, misafir alımlarında veya kendinizi göstermek istediğiniz her öğünde tercih etmeniz gereken bir yemek çeşididir. Sunum yapılan kişilerin beğenisini ve takdirini kazanmak istediğiniz anlarda sofralarınızda tercih edeceğiniz bir yemek çeşididir. Közde karnıyarık ev halkınında her zaman sofralarda görmek istediği bir yemek çeşididir. Doyurucu ve besleyicidir. Lezzetli ve sağlıklıdır. Öğünlerinin dolu dolu geçmesini isteyen tüm bayanlara közde karnı yarık yapmalarını tavsiye ederiz. Mutlaka bu eşsiz lezzeti denemelisiniz.

Közde karnıyarık için gerekli olan malzemeler
Közde karnıyarık sosu için gerekli olan malzemeler
Közde karnıyarık nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları bol su ile yıkayıp kurutun. Kürdan yardımı ile patlıcanda birkaç delik açın. Patlıcanların acısının gitmesi için bir kovaya su doldurup suya tuz atın ve patlıcanları 10 dakika içinde bekletin. Patlıcanların kabuklarını soymadan yağlı kâğıt serili fırın tepsisinde 200 derecelik ısınmış fırına sürün. 25 dakika közlenmesini bekleyin. Bu 25 dakikalık süreçte sizde soğanı soyun ve bir tava içerisine küçük küçük yemeklik bir şekilde doğrayın. Sonra yeşil biberleri yıkayarak soğan içerisine yine küçük bir şekilde doğrayın. İçine zeytinyağı koyarak kavurun. Biber ve soğan yumuşayınca ve soğan pembemsi bir renk alınca içerisine kıymayı ekleyin. Kıymayla beraber kavrulan soğan ve biber bu aşamada iyice yumuşayacaktır. Son olarak domatesi soyarak doğrayın ve tavanın kapağını kapatarak 10 dakika kızık ateşte pişirin. Bu arada sizde maydanozları ayıklayarak yıkayın ince ince bir tabak içerisine doğrayın. Tava içerisinde pişen kıymalı harç içine maydanozu ilave edin ve 5 dakika daha maydanozla pişirin. Sonrasında sarımsakları havanda döverek ilave edin ve geriye kalan karabiberi, tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek ocağın altını kapatın. Fırında közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve ortalarını uzunlamasına yarın. Fırın tepsisine birer birer dizin. Ortalarına çizik atılmış patlıcanların içine hazırlanan kıymalı harcı doldurun ve sosunu hazırlayın. Sosu hazırlamak için derin bir kâse içerisine domates salçasını koyarak üzerine su ekleyin. İyice çırpın ve biraz tuz atın. Fırın tepsisine dizilen közlenmiş patlıcanların dibine sosu dökün ve biraz üzerinde gezdirin. Son olarak ise 180 derecelik fırına sürün ve 15 ya da 20 dakika pişirin. Süre dolunca fırını kapatın ve biraz dinlendirin. Artık közde karnıyarık hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }