{ "title": "Kızartmadan Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/kizartmadan-karniyarik.jpg", "date": "21.01.2024 04:44:31", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. Patlıcan herkesin sevdiği ve birçok yemeği yapılabilen bir sebzedir. Ege Bölgesi' ndeki insanlar tarhana çorbasının yanında çiğ olarak tüketirler. Yani bu sebze çiğ pişmiş her türlü yenmektedir.

Kızartmadan Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeleri
Kızartmadan Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra patlıcanları alacalı yani pijamalı şekilde kabuklarını soyun. Patlıcanların suyunu alması için bez ile iyice kurulayın. Kuruladıktan sonra da fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve patlıcanları tek tek yerleştirin. Patlıcanların üzerine fırça yardımı ile yağ sürün. Yaklaşık on beş dakika 200 derece fırında pişirin. Patlıcanlar fırında pişerken iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağ koyun ve kıymayı tavada yağ ile kavurun. Kıyma suyunu salıp çekip kavrulana kadar soğanları yemeklik yani küp-küp doğrayın. Doğradığınız soğanları tavaya atın ve kavurmaya devam edin. Bunun gibi soğan ile kavrulan yemek harçlarında ilk önce eti sonra soğanı atın. Bunu yapmanızın nedeni ise yemeğimiz soğan kokmaması içindir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra domatesleri küp-küp doğrayın veya rendeleyin ve tavaya kıyma ve soğanların yanına ekleyin. Tuzunu ve kara biberini ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bir bardak sıcak suya salçayı koyun ve salçayı eritin. Eriyen salçayı tavaya dökün. Bu arada ara ara fırındaki patlıcanları kontrol etmeyi unutmayın. Karnıyarığın iç harcı suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen patlıcanları çıkarın ve başından ve sonundan birer parmak bırakarak patlıcanları yarın. Yarma işlemi yaparken patlıcanın alt kısmını kesmemeye özen gösterin. Daha sonra kaşık ile bıçak ile kestiğiniz yerleri ezin ve o kısmı genişletin. Genişletilen kısma hazırladığınız iç harcı koyun. Daha sonra patlıcanları borcama yerleştirin. Bir su bardağı sıcak suya bir yemek kaşığı domates salçası koyun ve salçayı eritin. Patlıcanların içine su gelmeyecek şekilde salçalı suyu borcama dökün. Patlıcanların üzerine tüm şekilde yeşil biberleri koyun. Daha sonra yaklaşık yirmi dakika fırında pişirin. Serviste yanına pirinç pilavı ve cacık yapabilirsiniz. Kızartmadan Karnıyarık yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun. Bu yemeği yedikten sonra bir daha patlıcanı kızartmadan karnıyarık yapacaksınız.
" } ] }