{ "title": "Kıymalı Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/kiymali-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 01:37:32", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kıymalı karnıyarık, özellikle özel günlerde sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kıymalı karnı yarık herkes tarafından sevilen patlıcan yemeklerinin başında gelmektedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapım aşaması biraz zahmetli olsa da lezzeti ile sofrada yorgunluğu unutturan bir yemektir. Yaz, kış her mevsim sofralarda yer alabilen kıymalı karnı yarık herkesin beğenisini kazanmaktadır. Sizde aile fertleri tarafından tam not almak istiyorsanız bu akşam menüde kıymalı karnıyarık yapmanızı tavsiye ederiz. Kıymalı karnı yarık Türk mutfağında oldukça sevilen ve hemen hemen kimsenin hayır diyemediği lezzetler arasında üst sıralarda yer almaktadır. İşte kıymalı karnı yarık tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı karnıyarık için gerekli malzemeler
Sosu için
Kıymalı karnıyarık nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları ve yeşil biberi yıkayın. Yıkadıktan sonra patlıcanları alacalı bir şekilde soyarak ortadan patlıcanın karın bölgesine bıçakla derin bir çizik atın. Bıçak patlıcanın diğer tarafından çıkmayacak şekilde her patlıcanın karın bölgesine uzunlamasına yarıklar açın. Sonra bir kova içerisine su doldurarak ve su içine tuz atarak patlıcanları suyun içine koyun. Bu işlem patlıcanların acısını almak için uygulanmaktadır. Patlıcanlar suda beklerken sizde biberi ve soğanı küçük küçük yemeklik bir şekilde doğrayın. Teflon bir tava içerisine zeytinyağını koyarak soğanı ve biberi kavurmaya başlayın. Soğan ve biber yumuşayınca ve soğan pembemsi bir renk alınca içine kıymayı ekleyin. Bir müddet de kıyma ile kavurun. Kıymada piştikten sonra içine domatesi soyarak doğrayın. Tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte karnı yarık harcını pişirin.

Karışım pişerken sizde maydanozları ince ince kıyarak doğrayın ve sonrasında karışım içine ilave ederek karıştırın. Maydanoz ilave edildikten sonra karabiber, pul biber, kimyon ve salça karışım içerisine eklenir. Yaklaşık 5 dakika daha pişen harcın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında büyük bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin ve ocağın altını yakın. Patlıcanları sudan çıkararak kurutun ve yağ içerisinde kızartmaya başlayın. Kızaran patlıcanları karnıyarık tenceresi içerisine dizin ve içine karnıyarık harcını doldurun. Bol malzeme ile karnıyarık içleri doldurularak ocağın altını açın. Bu sırada bir miktar su içerisine salça ekleyerek iyice çırpın bir tutam tuz ekleyin ve karnı yarıkların üzerinde gezdirin. Salçalı su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Artık kıymalı karnıyarık hazır. Sıcak servis yapmalısınız.

Afiyet olsun.

" } ] }