{ "title": "Kaşarlı Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/kasarli-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 21:37:12", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kaşarlı Karnıyarık, Karnıyarık lezzetine bambaşka bir bakış açısı kazandıran bu tadı siz daha önce denediniz mi? Herkesin bildiği klasik karnıyarık yiyenler kaşarlı karnıyarık yediklerinde bu tattan kesinlikle vazgeçmek istemeyecekler. Özellikle akşam gelen misafirlerinize şık bir sunum servis etmek istiyorsanız mutlaka yemeklerinizin yanında kaşarlı karnıyarık yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiye kadar yaptığım kaşarlı karnıyarık tarifinden tek bir olumsuz eleştiri almadım. İkram ettiğim misafirlerimin övgülerinden sonra bu muhteşem yemeği artık sizlerle de paylaşıyorum. Mutlaka deneyin. Eminim pişman olmayacaksınız.

Kaşarlı Karnıyarık Malzemeleri
Kaşarlı Karnıyarık nasıl yapılır?

Kaşarlı Karnıyarık, Öncelikle patlıcanları alacalı yani şerit şerit soyup ortasına bıçak ile bir çizik atın. Daha sonra tuzlu suda karnıyarığın iç harcını hazırlayana kadar bekletin. Tuzlu suda bekletmenin sebebi, patlıcanların acısını suya salması içindir. Daha sonra ayrı bir tavada sıvı yağı ve soğanları küp doğrayın. Ben rondodan geçirmeyi tercih ediyorum. Daha pratik ve lezzetli oluyor. Soğanlar hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar karıştırıyoruz Daha sonra içine kıymayı atıp karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra içine kırmızı biberi doğruyoruz. Sivri biberleri ince doğrayıp atıyoruz. Domatesi rendeden geçiriyoruz. En sonunda maydanozu ince kıyıp atın.

Kaşarlı Karnıyarık, Patlıcanları sudan çıkarıp havlu peçete sayesinde suyunu çekin. Kızartma yaptığınızda yağlar sıçramasın diye, kurulamak şarttır. Yağ kızarınca kuruladığınız patlıcanları teker teker kızartıp, yine fazla yağlarını alsın diye bir peçetenin üzerine alın. Bütün patlıcanlar kızardıktan sonra, patlıcanların büyüklüğüne göre bir borcam alın ve patlıcanları dizmeye başlayın. Daha sonra patlıcanlarda bıçakla kestiğiniz yerleri hafif açarak içine karnıyarık harcını doldurun. Daha sonra bir bardak sıcak su içine karışık salçayı ekleyerek çırpın. Kıvama gelince arzuya göre göz kararı tuzunu ekleyin ve borcama dökün. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirin.

Kaşarlı Karnıyarık, Pişen fırında kaşarlı karnıyarık yemeğini fırından çıkararak üzerine bolca gelecek şekilde karnıyarık üzerine gelecek şekilde dökün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızaran kaşarlı karnıyarık servise hazır hale gelir. Pilavın yanında sunumunu yapın. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }