{ "title": "Karnıyarık Sosu", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/algler.jpg", "date": "19.01.2024 12:00:50", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Karnıyarık Sosu, Sebze konusundan çok şanslıyız. Çünkü Ülkemizde her çeşit sebze bulunmaktadır. Bu sebzelerin çeşit çeşit yemeği yapılmaktadır. Neredeyse bir tane sebzenin en az 4,5 çeşit yemeği vardır. Sebze çok besleyici olduğu için yemekleri de çok yapılır. Oturduğumuz hiçbir sofra sebze yemeksiz olmaz. Sebze yemeklerinin çoğu sade olmaz. Birçok sebze yemeği etli yapılır. Etli yapılan sebze yemekleri hem besin değeri artar hem de tadı daha da güzel olur. Bir de bu yemeklerin üzerine güzel bir sos döker isek yemeğimizin tadına tat katar. Sebzelerin içinden en çok kullanılan patlıcandır. Patlıcanın da birçok yemeği vardır. En çok bilinenleri karnıyarık, imam bayıldı, dolma, patlıcan oturma ve daha birçok tarifi vardır. Ben bugün en çok sevdiğim ve sürekli yaptığım karnıyarık tarifi vereceğim. Karnıyarığı yapması kolay asıl lezzetini veren sostur. Hem sosunu hem de kendini yapmaya başlayalım.

Karnıyarık Sosu Malzemeleri
Karnıyarık Sosu için
Karnıyarık Sosu Nasıl Yapılır?

Patlıcanların ortasından bir çizik atıp kızgın yağda her tarafını kızartalım. Kızarttıktan sonra fırın tepsisine dizip çizik attığımız yerden patlıcanların içini açalım. Sonra içini hazırlayalım, kıymayı bir tavaya alalım sonra ocağa koyalım. Soğanların kabuğunu soyup ince ince doğrayalım. Biberlerin içini ayıklayıp doğrayalım. Domatesi rendeleyip hepsini kıymanın üzerine ilave edelim. Hepsini kavurmaya başlayalım, tuzunu ve de pul biberini de atıp kavurmaya devam edelim. Kavurduktan sonra hazırladığımız patlıcanların içine eşit bir miktar da koyalım. Şimdide sosunu yapalım sosu için domatesleri rendeleyip bir tavaya alalım biraz pişirip üzerine salçayı ekleyelim. Sonra sarımsakları ince bir şekilde doğrayıp onu da ekleyelim. Baharatını koyup üzerine suyunu ilave edelim. Sonra hazırladığımız sosu hazır olan karnıyarığın üzerine dökelim. Karnıyarığı 200 derecelik fırında yarım saat pişirelim.
" } ] }