{ "title": "Karnıyarık Poğaça", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/karniyarik-pogaca.JPG", "date": "20.01.2024 05:31:41", "author": "Ferzan", "article": [ { "article": "Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.

Hamuru için
İç Harcı için
Karnıyarık Poğaça Üzeri için
Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?

Unu derin bir yoğurma kabının içerisine alalım ve üzerine tuz ilavesi yapıp karıştıralım. Ardından ortasını yuvarlak bir havuz gibi açalım ve içerisine verilen tüm malzemeleri ilave edip yoğurma aşamasına parmak uçlarımız ila başlayalım. Yoğurduğumuz hamurun oldukça yumuşak ve pürüzsüz olması gerekiyor. İstenilen kıvama getirdiğimiz hamurun üzerine bir streç film kapatalım ve mayalanması için bekletelim. Hamur mayalanırken biz de bu kısa arayı iç harcı hazırlayarak değerlendirelim.

İlk olarak yanmaz bir tava alalım ve içerisine yağ ilavesi yapıp ısıtalım. Isınmış yağın içerisine ince kıyım yapılmış soğanları ekleyelim ve kavuralım. Ardından 300 gr kıymayı soğanların yanına alalım ve kavurma işlemini bir müddet daha sürdürelim. Kıymalar istenilen kızarıklığa gelince içerisine ince kıyım yapılmış biberi ve yemeklik doğranmış domatesi ilave edip 2 dakika da soteleyelim. Kalan baharatları da bu aşamada harcın içerisine alalım ve bir iki karıştırıp sote işlemini bitirelim. Hazırladığımız iç harcı soğuması için bir kenara kaldıralım ve bekletelim. Bu arada mayası gelmiş olan hamuru temiz bir tezgâhın üzerine çıkartalım ve elimiz ile sağını solunu toparlayalım. Toparladığımız hamurdan cevizden iri parçalar kopartalım ve elimizi de yağlayıp bütün hamurları yuvarlayalım. Akabinde yuvarladığımız bezelerden bir tanesini alalım ve orta kısmına bastırarak elimiz ile hamuru açalım. Açtığımız hamurun yanlarına kesikler atalım ve orta kısmına soğuttuğumuz iç harçtan ilave edelim. Ardından kesik attığımız parçanın biri alalım ve kıymalı harcın üzerinden atlatıp diğer tarafa geçirelim. Kesik olan diğer kısma da aynı işlemi uygulayalım ve orta kısmı açıkta kalacak şekilde poğaçanın şeklini verelim. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım ve karnı yarık poğaçaların üzerinde kalan hamurlu yerlere yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına gönderelim. Fırın ısısının 180 derecede olması yeterli geliyor ve bu ısıda poğaçalar 25 dakikaya kalmadan pişiyor. Karnıyarık poğaçaların üzerleri kızarınca fırın alalım ve sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }