{ "title": "Karnıyarık Nasıl Yapılır", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/karniyarik-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 22:06:20", "author": "Ağa", "article": [ { "article": "Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan olmaları gereklidir. Ayrıca patlıcanlar, düzgün orta boyda ve orta kalınlıkta olmalıdır. Ardından karnıyarıkta kullanılan diğer malzemelerin de taze ve kararında olması gerekmektedir. Yukarıda anlattığımız kuralları uygulayarak şimdi sizlerle oldukça lezzetli ve mükemmel bir görselliği olan karnıyarık yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcanları Kızartmak için
Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Karnıyarık yemeği hazırlamaya öncelikle patlıcanların saplarını kestikten sonra alaca soyarak başlayalım. Soyduğumuz patlıcanları tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım.

Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkartarak bol suda yıkadıktan sonra iyice kurulayalım. Ardından kızartma tavamıza 1-1,5 su bardağı kadar sıvıyağı alarak kızdıralım. Kurulanan patlıcanlara bıçak ucuyla birkaç kez batırıp hafifçe delerek kızgın yağın içine arkalı önlü pembeleştirerek kızartalım ve kâğıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını süzdürelim. Bizde bu arada iç harcımızı hazırlayalım.

Karnıyarığın iç harcını hazırlamak için orta boy bir tavaya 300 gr kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım. Kavrulan kıymaların üzerine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ekledikten sonra karıştıralım ve üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak kavurmaya devam edelim. Soğanlar kavrulurken üzerine 1 çorba kaşığı salça ekleyerek 3 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayalım ve doğranmış 2 adet sivri biberle birlikte soğanların üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domatesler diriliklerini kaybettikten sonra üzerine baharatları ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştıralım ve 1 tutam kıyılmış maydanozu iç harcımıza ekleyip karıştırarak ocaktan alalım. Kızartarak hazırladığımız patlıcanları cam bir fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizelim ve ortalarından boylamasına keserek hazırladığımız iç harcı patlıcanlara eşit şekilde dolduralım. İçleri dolan patlıcanların üzerine birer dilim domates ve birer tane sivri biber koyalım. Patlıcanların kenarından sıcak su ilave ederek sıcak fırında 15- 20 dakika kadar pişirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }