{ "title": "Karnıyarık Kızartması", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/karniyarik-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:57:51", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Karnıyarık Kızartması, Karnıyarık Türk mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alır. Karnıyarığın ana malzemesi patlıcandır. Patlıcan farklı şekillerde yemeği yapılabilen lezzetli sebzelerden biridir. Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle olarak kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekir. Örneğin patlıcanların siyah renkte, yumuşak ve çekirdeksiz olması gerekir. Ayrıca orta boyda ve orta kalınlıkta olmalıdır. Karnıyarık yapımında patlıcanlar mutlaka kızgın ya da kızartılmalıdır. Akşam yemekleri için rahatlıkla tercih edilebilir. Karnıyarık yanında en çok cacık ve pirinç pilavı yakışır. Hazırlaması biraz zahmetli gibi dursa da el oyalamadan kısa sürede hazırlanır.