{ "title": "Karnıyarık İçi", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/karnıyarik-ici.jpg", "date": "21.01.2024 00:47:08", "author": "CANSU SİCİMOĞLU", "article": [ { "article": "Karnıyarık İçi, Temel maddesini kıyma oluşturur. İçerisine biber, domates, soğan, maydanoz ilave edilerek yapılan lezzetli bir yemek çeşididir. Bu karışımı karnıyarık içi olarak kullanabileceğimiz gibi ekmek arası atıştırmalık olarak da tüketebiliriz. Ben kendimden bilirim annem karnıyarık yaptığı zaman önce içini hazırlar. Bilirsiniz karnıyarık yemeği zahmetli ve uzun zaman alan bir yemektir. Karnıyarık içi hazırlarken yağsız kıyma tercih edilmelidir. Alacağınız kıyma koyun ya da dana etinden olabilir. Bilindiği üzere karnıyarık yemeğinde patlıcanlar kızartılır, kıymayı kavururken de yağ kullanılır tüm bunların üstüne bir de kıymayı yağlı seçersek oldukça ağır bir yemek olur. Kısacası midenizi seviyorsanız yağsız kıyma seçmenizi tavsiye ederim. Karnıyarık içi hazırlarken kararında kimyon ve karabiber koymanız kıymaya ayrı bir lezzet katacaktır, muhakkak kullanın.