{ "title": "Karnıyarık İçi", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/karnıyarik-ici.jpg", "date": "21.01.2024 00:47:08", "author": "CANSU SİCİMOĞLU", "article": [ { "article": "Karnıyarık İçi, Temel maddesini kıyma oluşturur. İçerisine biber, domates, soğan, maydanoz ilave edilerek yapılan lezzetli bir yemek çeşididir. Bu karışımı karnıyarık içi olarak kullanabileceğimiz gibi ekmek arası atıştırmalık olarak da tüketebiliriz. Ben kendimden bilirim annem karnıyarık yaptığı zaman önce içini hazırlar. Bilirsiniz karnıyarık yemeği zahmetli ve uzun zaman alan bir yemektir. Karnıyarık içi hazırlarken yağsız kıyma tercih edilmelidir. Alacağınız kıyma koyun ya da dana etinden olabilir. Bilindiği üzere karnıyarık yemeğinde patlıcanlar kızartılır, kıymayı kavururken de yağ kullanılır tüm bunların üstüne bir de kıymayı yağlı seçersek oldukça ağır bir yemek olur. Kısacası midenizi seviyorsanız yağsız kıyma seçmenizi tavsiye ederim. Karnıyarık içi hazırlarken kararında kimyon ve karabiber koymanız kıymaya ayrı bir lezzet katacaktır, muhakkak kullanın.

Karnıyarık içi için gerekli malzemeler
Karnıyarık İçi Nasıl Yapılır?

Biberleri ve soğanları ince ince kıyalım az sıvı yağda kavuralım. Karnıyarık içinin acı olmasını isterseniz içerisine süs biberi ilave edebilirsiniz. Daha sonra içerisine kıymayı ilave edip pişmeye bırakalım. Kıymayı pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutalım ki buharıyla özleşerek pişsin. Piştikten sonra salçayı ilave edelim. Salça eriyene kadar tekrar pişirelim. Salça eridikten sonra ince ince kıydığımız domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve maydanozu ekleyelim. Karnıyarık içi suyunu çekene kadar iyice pişirelim. Malzemelerin pişirilme sırası önemlidir. Pişirme işlemini sırasıyla yaptığınız zaman tamda istediğiniz lezzeti yakalayacağınızdan şüpheniz olmasın.

Afiyet olsun.
" } ] }