{ "title": "Karnıyarık Çeşitleri", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/karniyarik-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 20:50:44", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Karnıyarık Çeşitleri, karnıyarık herkesin en çok severek tükettiği oldukça besleyici olan bir yemektir. Çoğunlukla her evde kıymalı harç ile klasik olarak yapılan karnıyarık yemeğini tavuklu, pastırmalı, peynirli ve daha pek çok farklı malzemeler kullanarak hazırlamak mümkündür. Aslında karnıyarık hazırlamak hanımlara göre biraz zahmetli gelebilir, ancak fırında piştikten sonra bu mükemmel lezzet için her şeye değer. Özellikle kıymalı ve tavuklu çeşitleri ile hazırlanan karnıyarık protein, vitamin ve mineraller açısından besin değeri yüksek olan bir yemektir. Ayrıca bol yağda kızartılan patlıcanlar yağ çektiği için mutlaka kontrollü tüketilmelidir. Eğer karnıyarık fazla tüketilir ise kilo almanıza neden olabilir. Bu muhteşem iki ayrı lezzetteki karnıyarık tariflerini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca tavuklu iç harcı ile hazırlanan karnıyarık da aynı klasik kıymalı karnıyarık gibi çok lezzetli olmaktadır.

Karnıyarık Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Karnıyarık Tarifinin Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce patlıcanları güzelce yıkayalım ve ardından alacalı olacak şekilde soyalım. Daha sonra patlıcanları tuzlu suyun içinde bir müddet bekletelim. Tuzlu suda bekleyerek acısını bırakan patlıcanları havlu kâğıt ile kurulayın ve boyuna olacak şekilde patlıcanlara ortasından çizik atalım. Daha sonra tavanın içerisine bol sıvı yağı koyup iyice ısıtalım, kızgın yağın içinde patlıcanların her yeri eşit olacak şekilde kızartalım. Başka bir tavanın içine sıvı yağı alalım ve kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğradıktan sonra tavanın içerisine ilave edelim. Bu arada kırmızı acı biberi ince olacak şekilde kıyalım, tavanın içine ilave edelim. Bu iki malzemeyi pembeleşene kadar kavuralım. Sarımsakların kabuklarını soyup ezelim, domatesi de incecik doğradıktan sonra kavrulan kuru soğanın içine ilave ederek kavuralım. Ocağın altını kısalım ve tavanın içine kıymayı, yeterli tuzunu ve karabiberini ilave edip iyice kavuralım. Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisinin içerisine alalım ve ortasından kestiğimiz yerleri genişçe açalım. Patlıcanların içini açtıktan sonra biraz tuz serpelim ve hazırladığımız kıymalı harçtan bolca dolduralım. Patlıcanların üzerine dilimlenmiş domatesleri ve biberleri yerleştirelim. Kaynamış suyun içerisinde salçayı sulandıralım ve karnıyarık patlıcanların üzerine dökelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında karnıyarık kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirelim. Fırında pişen karnıyarığı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tavuklu Karnıyarığın Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkayalım ve ardından sap kısımlarını koparmadan çizgili olacak şekilde soyalım. Daha sonra soyulan patlıcanları tuzlu suyun içerisinde bekletelim. Ardından bol sıvı yağın içinde ters düz çevirerek güzelce kızartalım. Bu arada tavuk göğsü etlerini kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım ve tavanın içine sıvı yağ koyduktan sonra tavuk etlerini suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayarak kavrulan tavukların içine ilave edelim. Ardından sarımsakları küçük doğrayıp ekleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın. Yeşil sivri biberi ve domatesi doğrayıp tavaya ilave edelim. Daha sonra domates salçasını ve kaynamış sıcak suyu ekledikten sonra iç harcı yaklaşık olarak 15 dakika pişirelim. Bıçak ile patlıcanların ortasına çizik atalım ve karnıyarık patlıcanın içine biraz tuz serpelim. Sonra tavuklu harç ile patlıcanları dolduralım. Fırın tepsisinin içine hazırladığımız karnıyarıkları dizelim. Üzerine bir bardak sıcak su ekledikten sonra önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirelim. Ardından tavuklu karnıyarığı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }