{ "title": "Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/ayak-tirnagi-cikmasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:48:06", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de damaklara hitap eden bir tarif olma özelliğine sahiptir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılmasından dolayı da oldukça avantajlı bir tariftir. İçindeki malzemelerin bolluğu ve farklı olması ile de birçok çeşidinin yapılabileceği karnıyarık böreği mükemmel bir tariftir. Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzete sahip olan karnıyarık böreği oldukça hafif bir lezzette olduğu için herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir. İşte bu kadar lezzetli ve gevrek olan, yapımıyla da zahmetsiz ve zamanınızı almayan bir özelliğe sahip olan karnıyarık böreğin yapılışını beraber inceleyelim;

Karnıyarık böreği için gerekli malzemeleri
Üzeri için
Karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamak için bir tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyun. Daha sonra küp-küp doğranmış olan kuru soğanı ekleyerek hafif bir pembe renk alıncaya kadar pişirin. Ardından ince ince doğranmış olan yeşil biberleri koyup bir tur karıştırın ve yine aynı şekilde kırmızı biberleri de ekleyerek karıştırın. İyice kıvam alan malzemelerin içine kıymayı ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Daha sonra soyarak küp-küp doğranmış olan domatesleri de ekleyin ve isteğinize göre tuz ve karabiber atarak bir süre karıştırın. En son olarak küçük küçük doğranmış olan maydanozları da bu karışıma ekleyerek yaklaşık olarak beş dakika boyunca pişirildikten sonra ocaktan indirin. Diğer taraftan başka bir kabın içerisine bir miktar su ve zeytinyağı ekleyerek iyice çırpın ve bir köşede dinlenmeye bırakın.

Yufkalardan birini alarak sekiz eşit parçaya bölün ve bir parçasını alarak hazırlamış olduğunuz yağlı sostan bir miktar sürün. Üzerine bir yufka parçası daha koyun ve kıymalı hardan bir miktar içine koyun. Daha sonra yavaş yavaş fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Ardından bir bıçak yardımı ile böreğin üzerine bir çizik atarak bir miktar yarın ve üstüne yumurta sarısı sürün. Daha sonra bir parça yeşil biber ve bir parça domatesi yarık açtığınız yere koyun. Daha sonra üzerine bir miktar çörek otu serperek daha önceden yağlanmış olan fırın tepsisinin içine dizin. Tüm börekler bu şekilde hazırlandıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Karnıyarık börekleriniz piştikten sonra artık servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte son derece lezzetli olan, görünümü ve lezzeti ile size farklı bir lezzet sunan karnıyarık böreğin yapılışı bu kadar basittir. Sizde hemen deneyerek sofranızı daha zengin ve muhteşem bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }